The Aesthetically Pleasing Book Tag


Как е хора? Аз приключих с ученето..за днес. Не мога да повярвам, че сме май...времето минава толкова бързо, когато си затрупан с учене, body goals и купчинка от непрочетени книги, която продължава да расте. Преди няколко минути се сетих, че не съм качвала нищо в последно време (въпреки, че имам подготвени постове) и реших да пусна нещо набързо. Въпреки че никой не ме е тагвал в тага реших да го направя, защото изглеждаше интересен. Тагвам Габи, Валя, Силвия и Криси, защото ще ми интересно да видя техните отговори.

И така, да започваме!

1. Най-добрата цветова комбинация на корица.
"Домът на Хадес" от Рик Риърдън е може би една от любимите ми негови книги, както и външно така и вътрешно. Корицата е невероятна с тези преливащи се червено, черно, лилаво, жълто, оранжево и т.н.

2. Най-хубава типография/шрифт на корица.
"A Song for Ella Gray" от David Almond притежава невероятна красота в себе си. Външно може да не ви изглежда много привлекателна, но веднъж щом я прочетете - ще останете с различно мнение. Поне при мен беше така. А що се отнася до шрифта...невероятен е, нали? Дори е релефен....

3. Най-хубавата семпла корица.
"Ние останалите, просто живеем тук" от Патрик Нес и "Everything, Everything" от Никола Юн си казват всичко. Кориците са страхотни.

4. Най-хубавите последни страници.
За съжаление тук нямам какво да посоча, защото такава книга все още нямам.
Но има време да се сдобия!

5. Най-хубавата карта.
Картата от трилогията на Лий Бардуго - "Гриша" - ми е любима и до сега не съм открила друга, която да я измести.

6. Най-хубавите открити твърди корици.
Не съм чела Хари Потър, но..тази корица. Просто невероятна е! А какви красиви снимки се получават! Разгледайте tumblr и instagram и ще видите. Има наистина невероятни неща.

7. Най-хубавата задна корица.
Тук посочвам трилогията за "Братя Улф" от Маркъс Зюсак.

8. Най-добрите хедъри на глави.
Съвместната поредицата на К.Клеър и Х.Блек - Магистериум - определено има най-страхотните хедъри-рисунки, които притежавам. Вие какво мислите за тях? Допадат ли ви?

9. Най-добрите илюстрации.
"Светът на огън и лед" е илюстрованото издание към "Игра на тронове", което разказва и показва всичко, което автора не е успял да опише и предаде на читателите по-подробно в оригиналната поредица. Илюстрациите са на съвсем друго ниво и са просто повече от прекрасни. Ако сте фенове на поредицата, но не ви се харчат много пари, то 24 иде, а тогава Сиела ще имат 50% намаление! Пригответе се.

10. Най-хубавото гръбче.
Има толкова красиви гръбчета у нас, но тези са ми любимите.

11. Любимата ти корица на рафтовете ти.
   Както се вижда повечето книги от предната снимка се повтарят, но какво да ви кажа - щом гръбчето ми харесва няма как да не обичам и корицата.
Освен ако не говорим за Магнус Чейс. Наистина не харесвам особено българските корици, но оценявам старанието и времето вложено в тях.

Е това беше от мен за днес. Нямам никаква представа кога и какво ще публикувам, защото идващата седмица ще ме побърка от контролни, а аз допълнително ще се побъркам от приключването на поредици. Почти съм приключила "Град на небесен огън" и умирам вътрешно, а съм запланувала след нея да започна "Утринна звезда". Ако юни месец съм активна значи съм жива. Ако ли пък не -  да знаете, плача в нечий тъмен ъгъл.

Приятен ден/нощ/каквото е там при вас.

Коментари