Коя съм аз? - "Моето училище"


Хей, хора честит първи сняг! Или втори, или трети...всъщност няма значение, честит ви сняг! Радвате се нали? При всеки един от вас има обилна бяла и пухкава снежна покривка..освен тук...във Варна.... Тук има студ, вятър и едва, едва падащ снежец (лъжа, иска ми се, дори това няма).
Но се надявам да има.
Поне за Коледа.

Днес няма да си говорим за това, къде има сняг и къде не, а за нещо много по - интересно. За мен! Много съм себична знам хД. Но да, в този тип постове озаглавени "Коя съм аз?" - *някаква тема* смятам да пиша за себе си по-обстойни и изчерпателни неща свързани с характера ми, нещата, които ме привличат, маниите ми и най-общо казано живота ми. Защо? Имам нужда да споделям бе хора, нямам кой знае колко приятели, аз съм антисоциален червей който се интересува от книги 25/8, игри (от време на време) и настръхва като чуе музиката от Хари Потър или припада вътрешно като види Локи (Том Хидълстън) и Шерлок (Бенедикт Къмбербач). Как се очаква да имам приятели? Никак да, абсолютно сте прави.
Спирам с шегичките и ставам сериозна.
Всъщност ако помните предишният ми пост, в него казах че искам да продължа да водя блога си, за да записвам "the story of my life", а това включва и гледната ми точка за някои неща. Все пак искам след време като се върна назад в историята си на намеря постове от сорта "Защо имам фобия от игли?" а в същото време да съм с 20 + татуировки. Трябва да имам материал за да се подигравам на себе си, нали?
Така че очаквайте да научите доста странни неща за мен.

Днешната тема е "Моето училище" и не, преди всички да натиснете черното Х-че в най-горния десен ъгъл, моля спрете се. Поне научете  в какъв Ад съм се набутала.  Уважете страданието ми моля ви.
Та, уча във Варна (you don't say) в гимназията по туризъм. И сега всички сте "Ай стига уе?!". Нали? И аз не мога да повярвам, но вече трета година изкачвам стълбите на проклетата сграда. Та, "Професионална гимназия по туризъм Проф. д-р Асен Златаров" или накратко ТОХА (не ме питайте защо е тоха, it's just toha..) беше гимназията, в която не ИСКАХ да вляза, но вследствие на усилено убеждаване от страна на родителите ми влязох. И слава на Боговете, че ако бях влязла в Природо-математическата (както планирах) сега щях да си тегля куршума. Поне десет пъти. Но съм тук. За ваше нещастие.

ТОХА всъщност е едно наистина престижно училище поне според мен, въпреки че много хора може би не го намират за такова. Предлага различни набор от професии свързани с туризма като хотелиер, готвач, сладкар, сервитьор и т.н., което като се замислите не е лошо, защото за тези пет години, през които ще се гърчите там ще имате  1) професия и 2) няколко езика (ако естествено ги изучавате с любов и желание, не както аз уча немски...с триста зора). Не е кой знае колко голямо, няма обособен нормален физкултурен салон, което е един от минусите му, но пък затова Морската градина компенсира, защото тя е буквално на един подлез разстояние от нас, да не говорим за морето. Има малко стаи и сме на две смени, което също е ужасно, особено ако се паднеш първия срок първа смяна и втория - втора. Както съм аз между другото. Питате се "E какво му е лошото, поне единия срок ще можеш да спиш повече! Ние какво да кажем като сме само първа?!". Прави сте...вземете седнете. Така е, за някои няма смисъл да се оплаквам, но да ви кажа не знам вие как издържате на жегите. Аз специално не ги обичам особено, най-вече когато съм навлечени с дебелата риза или тениска с които ни задължават да ходим, дори и през юни независимо, че навън е 30+ градуса. Не че нещо разбира се, това е малка жертва, но хайде представете си следното: облечени сте с тъмни дънки без никакви дупки понеже не ви разрешават, тениска с която ви е толкова горещо, че на моменти си мислите че сте в сауна, стоите в стая на последния етаж, където слънцето нагрява най-силно всичко. Прозорците са затворени, защото навън е по-топло отколкото вътре и не искате да засилите сауна ефекта. О, няма и грам бриз напук, че сте близо до морето. И да, карат ви да учите. Как е , представихте ли си го? Това съм аз след януари. R.I.P. Elena.

Като изключим жегата, всичко друго е интересно. Входа на училището ни е направен като рецепция на някой хотел и лично на мен ми беше доста странно първите няколко седмици, когато влизах и излизах от там. Беше странно и май все още ми е на моменти. Има още четири кухни, които чак тази година успях да огледам по-обстойно. Между другото невероятни са. Оборудвани от до като .. ами кухни. И като цяло е това. Всичко останало е, ами като в обикновено училище - стаи, столове, мази, класни стаи в мазата. О, имаме и сладкарница и зъболекарски кабинет, които нямам идея за какво са там като почти никога не съм ги виждала да работят и от съответните кабинети да влизат/излизат хора. Но може би те просто ме изчакват да си тръгна, за да се покажат. Лоши хора.

Какво правя аз в ТОХА..
Като цяло уча..аниматорство или по-просто казано аз съм паралелка аниматор в туризма. Някой да има представа какво означава това? Някой? Е, нормално е да няма никой, повечето хора не знаят какво е или го свързват с клоуни, или рисуване на анимации/анимета. Всъщност аниматорството е професия свързана с екскурзиите, занимаването на хора, организирането на мероприятия, приготвяне на различни стаи/зали за определени мероприятия. Звучи ви интересно нали? И на мен. Но всъщност е доста труден предмет. Има неща, които нямах представа, че трябва да изучавам като това с екскурзиите. Правили ли сте екскурзии? Аз съм. Забавно е....първите 10 минути. После се гърчите в опит да покриете различни критерии, време и глупости. Днес дори имах практика, където представяхме различни екскурзии или по-точно панорамни обиколки на градове в България. За човек като мен, който за съжаление не е обикалял из страната си е полезно да научи това онова, но вярвайте ми хич не е лесно да се подготви една презентация. Особено ако учителката ти не обяснява като хората. Но за щастие аз успях да  разбера, какво изисква и сега си правя презентациите и другите глупости една идейка по-лесно. Голямо облекчение е повярвайте ми.

Какво друго интересно да ви споделя..О, да. Учите ли ЗБУТ? Не, не бут, а збут - здравословни и безопасни условия на труд. Аз го уча. Много е забавно, макар че установих че има няколко вида збут-a за всяка една професия и специалност, което ме натъжи. Защо не знам. Странна му работа.
А да сте чували за ТОЕО? Не тоето, а тоео? Не? Аз също не бях чувала и се чувствам горда че само нашата паралелка - аниматорите - изучава точно това.Теория на организацията на екскурзоводското обслужване или нещо такова означаваше. Кой ти помни? Най- общо тук учим всичко за екскурзиите, колко вида са, продължителност, как се правят, от какво са изградени и т.н. Изучаваме и контрагентите (помня думата това трябва да се запише) или другите организации с които екскурзоводското обслужване се свързва (транспорта, хотелиерство и т.н.), тур операторите и най-вероятно още куп важни и полезни неща за бъдещите екскурзоводи. Интересно е, но и трудно така че ако се чудите къде съм - уча бе хора. Чак се късам. Нищо че Goodreads и Instagram показват, че чета. Хакната съм. Определено. Но да, в повечето случаи наистина уча, защото тези предмети ще ми влязат в дипломата, а тъй като по БЕЛ съм сигурна, че с повече от 5 няма да завърша, поне да имам малко шестици за самочувствие, нали? Така че не ме съдете. Опитвам се да балансирам.

Този пост стана доста дълъг, така че го приключвам тук. Беше ми приятно така да излея емоциите си относно училището ми. Ако сте останали с впечатлението, че го мразя - не. Всъщност аз си го харесвам, въпреки че повечето предмети не ми харесват и трябва да ставам рано всеки ден и да ходя на майната си, защото то е в единия край на града, а аз - на другия. But that's not necessary. Важното е че се уча, развивам си мозъка и научавам нови неща, които дали ще ми трябват или не вече си зависи от мен. So everything is okay, right?
Е, смятам да ви оставям сега, дано този пост да е бил поне малко интересен и да е задържал вниманието ви.
Благодаря между другото за коментарите на предният ми пост. Станах много щастлива, когато разбрах, че все още някой следи мижавия ми блог хД I felt so goddamn important. Thank you <3
И чао ~~

Коментари

 1. Идеята за този тип постове е много интересна и хубава, защото така всеки, който иска да те опознае, може да го направи спокойно и без да навлиза в личното ти пространство.
  Според мен, това че учиш в тоха е невероятно, защото въпреки трудните предмети, поне е интересно. Даже ти завиждам. Мен родителите ме оставиха сама да избирам, набутах се там, където не ми е мястото и сега си блъскам главата в стената ежедневно хд
  Както виждам нямаш против на досадни коментарчета като този, така че няма да се извинявам допълнително.
  Поддържай в същия дух този невероятен блог^^

  ОтговорИзтриване
 2. Хей, хей! Харесвам блога ти, първо! ❤ Второ lol и аз съм от ТОХА! Хахах готино! Може да сме се виждали! Кой клас ще си сега, Елена?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей! Възможно е да сме се разминавали по коридорите, да :D Иначе ще съм 11 клас, ами ти? :)

   Изтриване

Публикуване на коментар