Планове за август и защо Елена не става за читателски маратони


 Лол пускам нещо след цели три седмици отсъствие. Някой да го запише!
Спирам със сарказма и веднага се извинявам на читателите си.
Просто последно време не ми се занимава с блога, което е ужасно, защото има толкова неща които искам да напиша, но когато седна нищо не излиза. Ужасно се чувствам заради това. Чак ми иде да се самонабия. Но мама не дава.Както и да е.

През месец юли както знаете се проведоха доста читателски маратона (тоест два) и аз реших да взема участие в тях. Първо започнах с БКМ, с който установих, че не ставам за маратони. Не мога да чета определени книги за определено време. Просто живота ми е такъв, че когато кажа че няма да ям сладки неща, майка ми решава да направи шоколадова торта, да купи сладолед и да направи бананов шейк. Същото е с книгите. Казах си че трябва да прочета 6 книги за седмица, а то какво стана? Прочетох само 3 като през другото време ходих къде ли не, защото всички мои познати решиха, че точно в тая седмица ще им трябвам. Вселено благодаря ти!
Няма смисъл да казвам, че след като реших да се включа и в най-популярния маратон Booktube-a-thon се провалих с гръм и трясък, прочитайки една книга (но пък "Домът на Хадес" си заслужаваше). Просто ще си замълча.
Чудите се къде бях през другото време? Във вкъщи, пред компютъра, играейки smite. Тази игра е прекалено обсебваща, поне за мен. Играя я от 4 месеца, а вече съм на 16 ниво! #обсебена
Anyway като изключим smite и разсейването от страна на приятелите ми, успях да пиша в блога макар и да не пусках нищо. Имам готови 3 ревюта и 4 тага, като за последното не съм сигурна де някой ме е тагвал, де не, но важното е че ги направих и се забавлявах. Защото таговете са за това нали?
Като казах тагове открих един доста интерес, който нямам идея дали някой друг български блогър е правил, но и да е, и да не е тага е хубав и мисля че доста хора ще се радват да го направят.
Спирам с обясненията за юли и преминавам към скритата част, която не я пише в заглавието.

July wrap-up!
През юли прочетох 7 книги? Лол чак аз се изненадах. Е, браво на мен!
Започнах месеца с "Тартюф" на Молиер, която ми се стори доста интересна и за това и дадох 3/5 звезди. След нея се насочих към "Арена 13", за която имам ревю, което можете да прочете тук.
Третата книга за месеца беше "Simon vs the Homosapiens Agenda", която е една от най-забавните, сладки и топлещи сърцето книги! (Дори бих казала подходящи за зимата, понеже действието се развива тогава). Ревюто ми за нея е готова от години и мисля, че ще го пусна утре или най-късно в други ден. Естествено книгата има 5/5 звезди.
След Саймън започна БКМ и аз се бях въоръжила с 6 книги, от които както казах прочетох само 3. Първата беше "Макс. Всичко на макс", която е хубаво четиво с ужасен главен герой. Ще разберете защо от ревюто ми. 3/5 звезди дадох на книгата в Goodreads.
Втората книга, която прочетох бе "Двор от рози и бодли", която е *диша трудно* *не може да диша*.... нека кажем, че много ми хареса. Много. Дадох и 5/5 звезди, също и сърцето си. Обожавам това червено чудо (тук визирам и Люсиен, защото...хех нали е червенокос).
И третата книга, която прочетох беше "Легендата", която ми хареса и за която все още не съм написала ревю (нямам обяснение за това). Искам да ѝ напиша, защото книгата е наистина хубава и си заслужава да ѝ се обърне внимание, така че най-вероятно в следващите дни ще залегна над телефона (защото там пиша ревютата, после ги обработвам на компютъра)  и ще напиша едно бомбастично ревю. Иска ми се. "Легендата" получи 4/5 звезди в Goodreads от мен. И така, стигнах ме до последната книга, с която приключих месец юли - "Домът на Хадес", която обичам, обожавам и за която ме е яд, че не прочетох по-рано. Да се върнеш към старите си приятели от Лагера на нечистокръвните и лагер Юпитер е все едно да опиташ майчините гозби след дълго отсъствие. Обичам ги тия тухлички и ми се плаче, като знам че остава още една преди всичко да приключи. Защо, Чичо Рик, защо написа само 5 книги с по 500-600 страници? Защооо? *плач* *плач* *плач*. Книгата имаше 100/5 звезди естествено.


Ето така приключих месец юли, читателски погледнато. Не читателски, на 30 тичах 5 километра покрита с прах и ходих на нощно къпане. Беше много забавно.
(Важно нещо, което не споменах - през юли прочетох и четири комикса! Обичам комикси.)

А сега да преминем към частта на тази публикация, която включа заглавието.
През август ще чета, но нямам идея какво. Надявам се да прочета много книги, защото идва септември и после...ох, после. Така че. Ще чета нещо, но каквото ми хареса, няма да си набелязвам нищо, защото ще стане  като при БКМ и ще прочета 0 книги.
Смятам също и през август да излизам по-често и да се смея с приятели, защото и без това няма да ги видя цяла година. Because the school fucked up everyone. Смятам да играя smite и да си взема Янус или Фрея, даже съм навита и за новата богиня Тера (римския еквивалент на Гея), която е guardian с които аз не струвам, но никога не в късно да се науча да играя с тях. Ако някой е стигнал до тук сигурно гледа така о-О. Стискайте палци един ден да се навия и да ви обясня по какво съм запалена в момента (А.к.а smite) . Смятам също и да гледам анимета и Game of Thrones, защото защо не? Друго, друго, друго... Друго май няма да правя. Ще ходя на плаж ако става и ще се правя на делфин (вече бях кит, сега малко долфин). Вие какво смятате да правите? Надявам се да е нещо забавно.

Това беше поста за днес. Доста дълъг, но поне следващите поколения ще го видят един ден и ще си кажат: "Тая е егати нередовната! Но пък е забавен делфин". Приятен ден/нощ/каквото е при вас от мен и ви оставям в компанията на една от песните, които обожавам в момента.


Коментари