Burn,Rewrite or Reread Book Tag

Здравейте хора! Как сте днес? Аз съм супер щастлива :33
Днес се чудих какво ново да пусна в блога, защото в следващите дни се очертава яко учене и четене, и нямам идея дали ще ми остане време да напиша някой друг пост. Така че се разрових малко, насам-натам и попаднах на този таг, в канала на любимия booktuber - Джеси! Правилата са прости: избирате си книги, няма значение дали са ви любими или не *за по-голямо изтезание се препоръчва да са любими*. Пишете заглавията им на листчета , които сгъвате и разбърквате в купа/чаша/кофа каквото намерите. След това вадите три от тях и от посечените книги изберете, една  която ще изгорите, пренапишете или препрочетете. Забавно нали? Няма ограничения колко книги можете да включите, аз написах 15 и се получиха 5 ",рунда", но вие можете да използвате повече. Примерно 21 или 25, както решите.
Преди да започна тага ще тагна малко хора, защото ми е интересно какви избори биха направили другите книжни блогъри ,така че тагвам Теди,Ади, Габи,Кая  и Юли.
Приятно четене :))

I рунд
Паднаха ми се:
"Знакът на Атина" от Рик Риърдън 
"ПолуЛош" от Сали Грийн
"Революция" от Дженифър Донъли

Почваме страхотно. Вече ми се реве.
Имам и трите книги във вкъщи и ми е гузно, че трябва да изгоря една от тях (макар и не наистина). Колкото и да ме боли, колкото и да ми се къса сърцето...ще изгоря "ПолуЛош" *сълзи се леят от очите ми*. Обичам Натан, но..просто не мога да изгоря шедьовър като "Революция" или "Знакът на Атина". Съжалявам ....*плаче в ъгъла*
Така, относно това коя книга бих пренаписала....хммм....може би "Знакът на Атина". Не знам защо. Просто края не ми хареса. Да, знам че ако книгата не свършва така, няма да последва четвърта, но да си го признаем, края беше кофти. Ама много. И остава да препрочета "Революция". Съжалявам адски много, че не успях да напиша ревю на книгата когато я прочетох, но обещавам, че при препрочитането ѝ вече ще ви говоря повече за нея.


II рунд
Е между:
"Уил Грейсън,Уил Грейсън" от Джон Грийн и Дейвид Левиатан
"Освен този живот" от Патрик Нес
"Принц с часовников механизъм" от Касандра Клеър

Този рунд е сравнително лесен. Ще изгоря първата книга (не наистина, повтарям!), не защото не ми харесва, просто в сравнение с другите нямам избор. Съжалявам.
Определено бих пренаписала 'Принц с часовников механизъм" или по скоро бих я върнала на Касандра с молбата на я пренапише, като този път включи повече неща за Уил. Сега хората, които следят блога ми се питат"Ама ти нали харесваше Джем??". Така е...но нищо не ми пречи да искам да знам повече  Уил, нали? Някак си докато четях книгата не ми хареса това, че авторката го държеше толкова настрана докато развиваше образа на Джем. Мисля си, че ако беше включила една идейка повече неща за Уил сега вече наистина щях да се разкъсвам бясно между двамата.
И остана "Освен този живот". Какво да кажа - обожавам тази книга. Ревюто ми за нея можете да видите тук.  


В III рунд
 се изправят,
лице в лице:
"Фенка" от Рейнбоу Роеъл
"Ние,лъжците" от Е.Локхарт
"Червен изгрев" от Пиърс Браун

Отново знам, коя книга ще лети към камината - "Ние,лъжците". Харесвам книгата ала не може да сравнява с другите две. От скалата от 1 до 10 "Ние,лъжците" е 4,другите две - 11.
Тук идва трудната част - коя  бих пренаписала.....
Не искам да пипам нито една,защото обожавам всичко във "Фенка", но пък същото се отнася и за "Червен изгрев". Ако ги сравняваме двете книги са пълни противоположности. В едната всичко сладко, плавно и лесно, в другата всичко е кърваво, опасно и тежко. Ала ги обожавам и двете :333 Но съм склонна да върна книгата на Браун с молбата и той като Клеър да я пренапише и да добави малко повечеинформация за героите като Касий или Севро. Би било страхотно. Както се вижда с "Фенка" ще се препрочитаме :3 
 IV рунд
В който Елена е изтеглила:
"В обгорените земи" от Джеймс Дашнър
"Мечът на лятото" от Рик Риърдън
"Стъкленият меч" от Виктория Айвярд

Полито
Да знам, ч е знаете коя книга ще препрочета. Браво на вас много добре ме познавате.
(за тези които мигат от недоумение: "Мечът на лятото")
Обожавам "В обгорените земи" и смятам, че това е най-добрата книга от трилогията на Дашнър, чийто филм независимо дали е с Дилън О'Браян просто....ми боза е хора. Няма почти нищо общо с книгата. Всички напрегнати и интересни моменти, които биха изглеждали по невероятен начин на големия екран бяха просто заменени от скучни и неоригинални измишльотини на продуцента/режисьора/целия екип. Съжалявам ако има хора, които харесват филма, но просто тук книгата обира точките.
Отплеснах се,та коя книга бих изгорила. Въпреки че обожавам гореспомената книга, ще дам шанс на новоизгряващата Айвярд и ще пожертвам "В обгорените земи".
(ако беше наистина, сори ама "Стъкленият меч" щеше да е за подпалки #sorrynotsorry)


V рунд
Където Елена обмисля самоубийство:
"Гневът и зората" от Рене Ахдие
"Последният Олимпиец" от Рик Риърдън
"Връзка" от Рейнбоу Роеъл

И аз
Не честно, просто ще бъда като Джеси и ще се самоубия, вместо да унищожа някоя от тези книги. Защо, свят, защо?! Не мога избера. Никога не бих унищожила книгите на тези автори. Джъст нимоа бе. Но ще го направя. Ще го направя, за да зарадвам дявола който в момента се смее на вътрешното ми гърчене.
*реве ми се*
нека запазим минутка мълчание.
***
Бих пренаписала "Последният олимпиец", защото СПОЛЕЙР Люк не трябваше да умира! Рик човек, защо, защо, защо?? В едно дърво да го беше превърнал, кактвото беше Талия или чихуахуа, или риба! Не трябваше да го убиваш. КРАЙ НА СПОЙЛЕРА. Та заради това искам да я пренапиша.
И да, с Шахризад и Халид ще се срещнем отново.Е, това беше моето мъчение,пардон таг. Надявам се да ви е харесал и да не сте ме намразили *аз  се мразя достатъчно* Сега ви оставям и ви пожелавам приятен ден/нощ/каквото е при вас.

Коментари

 1. Благодаря ти за тага. :) Още от сега предчувствам колко ще бъде труден изборът ми в някои рундове...

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря за тага! Много е интересен и с удоволствие ще го направя... макар трудните избори, които предстоят. ;д

  ОтговорИзтриване
 3. Йее, ще ме боли и мен... :D Много благодаря за тага, ще го направя възможно най-скоро :3 И съчувствам ти момиче, съчувствам ти...

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря ти за тага! Той е наистина интересен и смятам да го направя, нооо не знам кога ще стане това :D Бтв, усетих болката ти :D Т'ва е то, да изкараш книжен плъх пред любимците му и да решава коя от всички му е по-любима :D

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар