January Wrap-up and February TBR

*Отново пиша в 2 сутринта.Това ми става навик.*
Здравейте хора,как сте? Ето днес е първи февруари и според моите учители е първия ден от ваканцията.Как ще го прекарате?Аз ще помагам на една приятелка с подаръка на друга,защото скоро има рожден ден,а ние и прави биг съпрайс.Както и да е,няма да увъртам повече директно преминавам към частта, която ви интересува.

След като днес успях да седна и да прегледам,какво е ставало в книжното пространство видях,че Януари месец е бил много успешен от страна към прочетените книги към доста хора,но не и към мен*feeling sad*.Този месец беше много лош за мен.Не,не че се оплаквам от книгите,които прочетох,напротив радвам се,но почти през целия не можех и не можех да улуча книга,която да ми задържи вниманието повече от 30 страници.И за това този месец имам прочетени общо 3 книги,1 довършена и 3 започнати,но не приключени.

ПРОЧЕТЕНИ КНИГИ


Първата книга,с която започнах месеца беше "Гръцките Богове на Пърси Джаксън",която дочетох и която ми напомни,защо обичам гръцката митология и Пърси Джаксън.За нея няма да пиша ревю,но пък подготвям една друга публикация свързана с книгата.

След Пърси,се захванах да чета "Дивогласи" на Джейкъб Грей,с която имах известни затруднения,но в край на сметка я прочетох за 3-4 дни и съм доволна,защото книжката е лека,приятна за четене (след 7 глава) и определено с интересна история.Между другото просто не се сдържам,но не мога да спомена колко ме дразни корицата.Наистина,оценявам труда вложен в нея,но..отвратителна е.Книгата заслужава по-добра.

Третата ми напълно прочетена книга след тази беше "Освен този живот" от Патрик Нес,в която се влюбих и нямам думи да я описвам подробно отново,така че просто цъкнете отдясно на ОТЖ

И последната книга,която буквално приключих някъде 16:30 вчера беше "Множество Катрини" от Джон Грийн,с която сложих край на Прочети-всички-преведени-книги-на-Джон-Грийн-предизвикателство.Смятам да направя обща публикация на всичките му книги и да ви споделя,защо съм ги прочела и какво ми е мнението за тях,но ще видим...Все пак очаквайте някоя простотия :D 

ЗАПОЧНАТИ,НО НЕПРОЧЕТЕНИ КНИГИ

Така идва ред на тези..гаднярчета.

Всичко започна с "Кери" на Стивън Кинг.Не знаех какво да очаквам,защото за първи път се "срещах" с книга от този автор,но не очаквах да е толкова зле.Нищо против Кинг,просто явно не бях на вълна такъв-тип-книги.Стила на Кинг е тежък  и лично на мен не ми хареса,защото още от началото се почва с доста негативни неща,които на мен бавно-бавно започваха да ми убиват желанието да чета,докато не го убиха напълно.

Втората книга,която започнах, но не прочетох до края беше "Нощният цирк" от Ерин Моргънстърн. Въпреки красивата корица и фамилията на авторката*която много ми напомня на тази на Валънтайн* книгата не ме задържа.Да бих казала,че ме грабна,но стила на авторката не ми хареса и просто ми уби желанието да чета с това бавно влачещо се действие и прекалено *за мен* дългите описания на всичко живо.Може би ще я завърша някой ден,но се съмнявам да е скоро.

 И бронза отива при "Вестители" от Цветелина Владимирова. Първо да вметна,че за първи път чета нещо от български автор*такъв жанр и тематика имам предвид* и ми беше малко странно когато се споменеше думата "България" или "София",но не заради това не дочетох книгата.Проблема беше в...шрифта. Този изключително малък *според мен* шрифт,който ми вадеше душата.Като го изключим книгата наистина е интересна,с обещаваща история,но този шрифт просто ти убива кефа от четенето...

Обобщих месец януари,сега да преминем към предположения за февруари.

КАКВО СМЯТАМ ДА ПРОЧЕТА ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

Във вкъщи имам над 13 книги,които ме чакат,но за този месец съм предвидила,че няма да прочета нито една от тях(е може би 1-2),защото през януари излязоха нови заглавия,които аз лично чаках от доста дълго време и нямам търпение да се докопам до тях.Да докопам.
Книжките,които искам в най-скоро време да опипам са:


Най-много се вълнувам за първата и последната, защото а) първата е продължение на "Червен изгрев",която аз......мда малко луднах по нея, и б)последната,която всъщност излиза на 09.02.16 но докато стигна до нея,вече ще са я превели. А и нямам търпение да разбера,какво е станало с Мейвън и Мер, и Мейвън, и Кал, и Мейвън, и Килорн, и Мейвън...Споменах ли Мейвън?Защото наистина иска да разбера какво е станало с него ...дали ще го убият или не... #whenyou'reahugefanofMaven

Не се изключва през месеца да прочета нещо друго(дори се очаква),но ще се постарая да придържам към този списък.

Между другото докато разглеждах блоговете, които следя попаднах на едно ревю на "Тъмна дарба" което много ми хареса и ме убеди на 100 процента да си купя книгата.Можете да го видите тук.

А сега аз отивам да си лягам,защото утре ще е интересен ден.Лека нощ от мен Zzzz.

Коментари