Медната ръкавица от Холи Блек и Касандра Клеър

"Медната ръкавица" е едно прекрасно продължение,на една обещаваща поредица, изпълнена с магии,обрати и приключения.
Ревю на първа книга тук
След като приключих с "Железният изпит" нямах търпение да си взема втората книга  от поредицата и да разбера какво ще стане,защото книгата ме остави без думи. Уви обаче успях да я получа  едва след два месеца и в резултат на това бях забравила малка част от историята. Но още от първата страница всички чувства и спомени  ме връхлетяха и се зачетох с интерес.

В "Медната ръкавица" отново се срещаме с Калъм Хънт и неговият изпълнен със странности живот. След Магистериум той прекарва лятото с баща си и новият си домашен любимец - обсебения от хаоса вълк - Пакостник. Но не всичко е толкова хубаво колкото изглежда. Измъчван от тайната, която Кал е принуден да крие,той се чувства раздвоен. Несигурен на кого може да вярва. А баща му не му помага особено,карайки го да изпитва подозрения. Не му помага и факта,че Алистър отново е против завръщането на Кал в Магистериум,убеждавайки го че това място е опасно. Но до къде може да стигне един баща за да предпази сина си? Кал не знае ала след като посещава мазето си разбира,че с Алистър не е в безопасност. И бяга. Решен да намери подслон той търси помощ от приятелите си докато не започне новата учебна година и не се върне в Магистериум. Той си мисли,че щом пристигне там всичко малко по малко ще се нареди. Но греши. Там той открива нещо още по притеснително - могъщо оръжие,способно да убие дори и макар е откраднато. А лошото е,че Кал подозира,че крадецът е баща му...

Веднага казвам,че "Медната ръкавица" се превърна в една от любимите ми книги. За разлика от "Железният изпит" тук характерите на героите бяха показани повече,имаше повече напрежение,повече обрати,повече тайни и повече Джаспър. 

Историята,какво да кажа за нея - невероятно измислена и изключително интересна. Още от първата книга ми се струваше завладяваща и се радвам,че тук отново беше такава.Написана леко и увлекателно,книгата ми се струваше много кратичка на моменти за тези 280 страници.Хареса ми факта че този път действието се развиваше извън училището за магии и  че на героите им се наложи да посетят(и попаднат) на доста нови и интересни места,където през повечето време срещаха  неприятности.
from tumblr

Колкото до Кал,Тамара и Аарън те ме изненадваха с решенията и постъпките си. Тук беше показано малко повече от всеки от тях отколкото в първата книга и така се разкриваше малко по малко от всеки един характер.Въпреки че са само на тринайсет Кал,Тамара и Аарън взимаха много отговорни решения и за малкото време през което се познаваха се застъпваха много един за друг. Много ми хареса как на моменти авторките бяха поставили под въпрос приятелството им.Обичам такива моменти в книгите,защото така героите разбират колко са важни един за друг(и след това винаги следва някоя битка). Няма как да не спомена и факта,че в тази книга присъстваха повече Пакостник и Джаспър. Винаги съм харесвала обсебения от Хаоса вълк и се зарадвах,когато разбрах,че ще го срещаме по често. За Джаспър чувствата ми са смесени,защото 1) гадняр е,2) мрънкало е и 3) Кал не го понася,което означава,че и аз не го понасям. Въпреки тези неща обаче,Джаспър успя да си спечели малко точки с постъпките си накрая на книгата.Трябва да спомена,че тук срещаме и малка доза от Алистър - бащата на Кал - който разкрива повече за предишния си живот като маг и отношенията си с Константин Мадън,с което  мен лично ме заинтригува.

Корицата се превърна в една от любимите ми,защото(погледнете я)изглеждала толкова вълнуващо показвайки ни главните герои,вече малко пораснали и доста по различни ако сравняваме с корицата на първата книга.Да не говорим за симпатичното чудовище(елементал),което е надвиснало над тях. Не знам дали съм го казвала и преди,но шрифта който са използвали,за да напишат "Магистериум" ми допада адски много. Същото мога да кажа и за гръбчето на книгата - определено едно от любимите ми.А комбинацията от тези нюанси на оранжево,кафяво,бледо лилаво,червено и жълто допринасят към цялостkия външен вид на книгата,който,(да не повярваш)ми харесва.Няма как да не спомена и нещо за невероятните илюстрации,които издателство Егмонт са решили да запасят и които отново съпътстваха всяка глава.Обожавам ги,най-вече първата.

Като за край ще кажа,че "Медната ръкавица" е едно леко и разтоварващо четиво,което ме накара да приключенствам с героите и да потъна поне в малко в техния магически свят изпълнен с неприятности. Очаквам с огромно нетърпение следващата книга и развитието на тази вълнуваща поредица,която Холи Блек и Касандра Клеър едва сега са започнали.

Тук,тук,тук и тук можете да прочете още невероятни ревюта на книгата.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Страници: 280         Издателство: Егмонт         Цена: 12,90 лв.         Жанр: Фентъзи роман 

      

п.с. благодаря,може би за стотен път на Десито - този миньон,който ми подари тази прекрасна книга и ме зарадва адски много.

Коментари

 1. Прекрасно ревю! Честно казано не съм чела дори и първата книга, но съм чела наистина великолепни ревюта за книгите, а това напълно се обеди да ги прочета.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Радвам се,че съм успяла да те убедя да започнеш поредицата! Няма да съжаляваш :) И благодаря :)

   Изтриване
 2. Тъкмо прочетох книгата и смятам,че ревюто ти е страхотно!Малко не съм съгласна за корицата (не ми е от най-любимите),но всеки си има мнение!Наистина в книгата са показани повече характерите на героите и това в допада много!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Така е,наистина във втората книга се показват повече от чертите на всеки от героите,което е хубаво. Благодара ти за коментара и се радвам,че ревюто ми ти е харесало ^^

   Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

   Изтриване
 3. Тъкмо прочетох книгата и смятам,че ревюто ти е страхотно!Малко не съм съгласна за корицата (не ми е от най-любимите),но всеки си има мнение!Наистина в книгата са показани повече характерите на героите и това в допада много!

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар