Мечът на лятото....и още нещо

Знам вече сигурно съм станала досадна с тези мои публикации за предстоящи книги,но нямате си и на идея колко много се вълнувам. Вълнението блика,блика от мен :D 
Искам да споделя с вас какво открих преди няколко дни в abv пощата си. Понеже нямам идея колко блога следя (на ае или бг няма значение) преди няколко дни видях,че следя блог в който току-що бяха публикували публикация свързана с "Мечът на лятото",и по точно - с това че момичето беше намерило първите 5 глави от книгата. Нямате си и представа колко се зарадвах.За това по най-бързият начин си свалих pdf формата на главите,качих ги на телефона и по пътя към библиотеката започнах Мечът на лятото.

Magnus Chase and the Gods of Asgard

Магнус Чейс няма нищо общо с Пърси Джаксън.
Е може би чувството за хумор и странните неща в живота им ги свързват.
Като цяло в първите 5 глави ни показват как живее Магнус - с кой,къде,как. Научаваме какви са близките му,малки части за миналия и сравнение със сегашния му живот.В общи линии най-общото преди забавната част.

Нещото,което моментално ми направи впечатление бяха заглавията на главите. Рик Риърдън, в тази книга си надминал себе си. Ако сте чели "Пърси Джаксън и боговете на Олимп"  и "Хрониките на Кейн",ще знаете какви заглавия поставя автора на главите.В тази книга са просто по уникални и по забавни от другите. Та заглавието на втората глава* е:

"The Man with the Metal Bra"

И вие ми говорите,че книгата няма да бъде интересна?
Друго нещо,което забелязах(с помощта на  Нина,която ми помогна да осъзная това) е че Магнус наистина прилича на Кърт Кобейн. Нямам идея дали е случайно или не,но си е така.Виж те корицата и някои снимки на Кобейн.Не си ли приличат малко?

Та,така де,ако не съм ви заинтригувала до сега с книгата тогава да пробвам с някоя друга? 
Чели ли сте "Алена кралица" на Виктория Айвярд?Ако не,направете го.А за тези (като мен) които са я чели ще се радват да разберат че (отново) преди няколко дни в интернет излезе първата глава от втората книга от поредицата - Glass Sword.
Нямах много време да я прочета,нищо че е една глава от 12 страници,но с това училище и контролни...nah. Обаче от малката част,която прочетох ми направи впечатление това,че книгата почва там откъде беше свършила.Нямаше "след 2 месеца" или нещо то сорта,просто продължава
.
Glass Sword

Надявам се да ви е било интересно да научите тези неща(ако вече не ги знаете хд).
Както казах реших да направя този пост за да споделя тази информация с вас и да ви помогна да откриете по лесно частите от книгите(всъщност така си ги складирам и аз при евентуално изтриване от моя страна на съответните файлове хд). Дап.So, ако искате да си изтеглите кратките откъси от Мечът на лятото и Sword Glass просто натиснете на снимките(кориците) на книгите и ги изтеглете като pdf формат.

От тук също ще можете да изтеглите 
The Son of Sobek

The Staff of Serapis

и
The Crown of Ptolemy
всички от Рик Риърдън.Поредицата crossover 
между Пърси Джаксън и Хрониките на Кейн.

Както и 
The Shadowhunter Codex 
на Касандра Клеър и Джошуа Луис.

Всички са pdf формат(повтарям) и всички ги публикувам тук,за да ги имам на сигурно място(както казах),а и,за да направя едно добро дело като улесня търсенето ви :D 

Коментари

  1. Нямаш идея колко много ти благодаря за книжките! :D От доста отдавна искам да ги прочета, но все не ги намирах. :3

    ОтговорИзтриване
  2. Zdravei moje li da mi izpratish Alena Kralica na bamby_99@abv.bg blagodarq predvaritelno

    ОтговорИзтриване
  3. защо книгите са на английски???

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар