Железният изпит от Холи Блек и Касандра Клеър

За тази книга бях чела доста положителни ревюта и отдавна си бях сложила за цел да я прочета.В край на сметка при последното ми посещение на библиотеката я открих.

Калъм Хънт е буйно момче, което през повечето време си навлича неприятности. С черна коса и сиви очи, той не привлича особено внимание, но нещото което ще ви накара да го погледнете е това, че е куц. Подиграван и обиждан от другите деца, Кал прави доста бели. Но това е само на повърхността. Истината е, че Кал е магьосник...или поне му предстои да бъде обучен за такъв.
Скоро той ще трябва да се яви на Железният изпит, от който зависи дали ще го приемат в Магистериум - училище, което обучава магьосници като ги прави чираци на висши Магове. Всички магьосници са готови на всичко, за да ги приемат. А Кал е готов да направи всичко, за да го скъсат.

Убеждаван от баща си, Кал смята, че магията е лоша. Че убива. Че хората в Магистериума не са такива, за каквито се представят. Че не трябва да ходи на изпита. Че няма смисъл да го прави като когато и без това е куц. Ала когато един от Маговете съобщава името му и го взима като негов чирак, целият свят на Кал отива по дяволите.

В Магистериум Кал се сблъсква с много нови неща. Открива приятели, врагове, неща свързани със семейството му за които дори не е и подозирал.Той разбира, че баща му не е бил прав, че го е излъгал....за всичко.Включително и за самия него.

Касандра Клеър и Холи Блек са едни невероятни писателки заедно и по отделно. Наистина светът който са успели да изградят в книгата е невероятен. Начинът им на писане е лек, приятен за четене, написан по такъв начин, че действието да се развива бързо и същевременно нищо не ти липсва. Героите, които са създали са интересни и невероятни. 

Кал, като главен персонаж е едно прекрасно момче, което въпреки трудностите, които животът му е поднесъл е готов да направи всичко за приятелите си.
Аарън толкова красив и мил и същевременно потаен и на моменти свит, е един интересен персонаж, който просто към края на книгата ще ви смае. 
Тамара като едно красиво и младо момиче, отначало ме дразнеше, защото лично аз я възприемах като надувка, но много съм грешала. Също като момчетата,тя добър и всеотдаен приятел.

Към всички други герои Дрю,Алистър, Селия,Джаспър, Майстор Руфъс и т.н., изпитвах смесени чувства, но щом вчера вечерта затворих последната страница на книгата, разбрах кой от кой отбор е.
Наистина писателките до такава степен успяха да ми отвлекат вниманието от главното нещо в история, че когато го открих на края, просто останах без думи. Насладих се адски много на книгата и съм убедена, че в най-скоро време ще изтичам до книжарницата и ще си купя втората книга от поредица, която излезе на скоро. Книгата си заслужава да я имате, защото всеки път щом отворите страниците ѝ ще се потопите отново и отново в един страхотен свят, изпълнен и магия, забавления, напрежение, приятелство, нови открития и най-вероятно за в бъдеще - любов. 


В книгата освен интересната история можете да откриете и картинки. Илюстрациите преди всяка глава са просто невероятни. Аз като един читател обожаващ книгите с картинки, си нямате и ни най-малка представа колко се зарадвах щом ги видях. Но пък може би не трябваше да се изненадвам, след като една от писателките е Холи Блек.

Теди от Books Are Magic e написала ревю click  на втората книга от поредица "Медната ръкавица"с което разпали в мен онази сила която те подтиква да отидеш до книжарницата и да си накупиш книги :D

"Fire wants to burn,
Water wants to flow,
Air wants to rise,
Earth wants to bind,
Chaos wants to devour."


           

Коментари

 1. Страхотно ревю! И много благодаря за споменаването ;)

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотно ревю ❤ тъкмо отварях книгата, когато реших да прочета няколко ревюта за нея и да имам малка представа за сюжета и ^^ а ревютото ти ме омагьоса ❤ започвам книгата и искрено се надявам на мен също да ми хареса ^^

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря и надявам се книгата да ти хареса ;3 Очаквам мнение скоро в блога ти :D

   Изтриване
 3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар