5kmrun and stuff

Вчера беше един от най-яките дни през това лято,та може и през целия ми живот.
И понеже не ми е достатъчно да го споделя с Полина и мама,ще го споделя и тук и с всеки който ми чете блога(демек само аз хДД)

Ако не знаете,какво е 5kmrun това е нещо като свободно бягане организирано всяка събота. Има три града,където се провежда това мероприятие - София,Варна и Бургас. Вчера се проведе нещо подобно,само дето се пръскаш със суха боя преди да почнеш да тичаш - Color5kmRun. Или с две думи - фестивалът на цветовете.
Това е нещо смесено между празника Холи на индийците и бягане. Холи е празник,в който се събирате много хора на едно място и хвърляте бои във въздуха. После се смеете и танцувате и пеете. Color5kmRun е нещо подобно,само че вместо да танцувате и пеете след плискането с боя,тичате 5 километра.
Да си яка хД
Знам звучи шантаво,но всъщност е много забавно + че и е
полезно.


Организаторите осигуряват тениска от Biofresh(компанията която ги спонсорира или нещо от този род,не съм проучвала.) която можеш да носиш докато тичаш и/или се плискаш с боя. Освен тениската получаваш и пакетче боя в различни цветове. И всичко това за 5 лв. Тениската обаче в никакъв случай не предпазва дрехата под нея,защото когато се прибрах потника ми беше също толкова оранжев колкото тениската. But wharever...

И както вече разбрах те,аз понеже нали съм голямата спортистка и тичам от два месеца насам,реших да се запиша с една приятелка и в край на сметка ето ни нас в 7:30 вече пътуваме. В 9:00 започна плискането и след това,един час по-късно,финиширахме. Тя - 150,аз - 151,но беше невероятно преживяване. За 8-9 години,през които живея във Варна не знаех че има алея наречена "Станчовата алея" по която ѝ тичахме. Както и че се открива страхотна гледка към морето от нея,но вече знам.
За книжката по-долу.

Като цяло тичането беше забавно,нищо че на моменти спирах за почивка(все пак 5 км са много). Дрехите ми бяха страхотно изцапани(да не говорим колко потни),но нямаше как да се снимам още докато бяхме там,защото боята,макар и хранителна,можела да повреди телефона ми(и за това той стоеше увит в торбичка). В край на сметка като се прибрах си снимах дрехите за спомен ...weird.


С Радито сме се разбрали да отидем и другата година,така че ако има желаещи присъединете се към нас. Ще станете оранжеви като мен или лилави като Радостина :DD
Оу и снимките които се появиха в сайта на Color5kmRun от "папараците" са просто уникални. Най-вече на тези които присъствам аз хДД Не мога да повярвам колко "невероятно" съм изглеждала хД Просто трябва да ми завиждате :DD

Линк към Color5kmRun - клик
Линк към снимките от бягането - клик
Линк към сайта на 5kmrun - клик

Обаче тичането беше част от преживяванията ми за деня. След като се "премених" в новите си цветни дрехи,отидох на Анифеста с братовчед ми. Ако не знаете какво представлява Анифест,това е мероприятие организирано от фенове на анимета за фенове на анимета. С няколко думи,там може да откриете почитатели  на аниметата и видео игрите. Феста се организира два пъти в годината. Един път през лятото и един път през зимата. Следователно има летен и зимен анифест.

Линк към страницата на анифеста - клик

На мен ми беше първия фест и макар,че не съм гледала анимета от април на сам ми хареса много. Имаше различни хора,от различни групи събрано на едно място,за да се забавляват с други откачалки като тях. :D Имаше различни артикули от различни анимета както и косплеъри преоблечени като разни аниме герои.
Беше много цветно и разнообразно. За съжаление аз не успях да отида още в началото на феста,защото......бягането.....и изпуснах повечето яки неща,НО поне се забавлявах доста. ИИИИ се сдобих с две неща:
Гердан с книжка, на която пише Death note.
И някакво тюленче(май)-ключодържател,чиито ребра се виждат. Звучи странно,но е супер сладко.

Докато с братовчед ми чакахме на опашката пред входа,за да си вземе билет(аз имах...хихихи) видях едно момче,което много ми приличаше на кукла. Високо,слабо,със русо-бяла коса и сини очи. Имаше много интересно лице.....Както и да е,видях го като влизах в залата и после като излизах. Вървя пред мен с още едно момче до входа на морската градина после изчезна. Така,че ако го познавате(или той чете това, ама на дали) кажете му,че е секси.
(Момче много си хубав.)

НО отново приключението ми не свърши до тук. След анифеста реших да отида на Алеята на книгата(е това вече трябва да знаете какво е). И макар че, вече имах две книга от него,реших да си взема още една(стане ли въпрос за книга,ставам алчна.......като имам пари хД).
So отидох разгледах шатрите и си взех "Революция" на Дженифър Донъли. Авторката не ми е непозната,защото съм чела неща от нея - като например " В морските дълбини"(имам и ревю на нея,първото ми хД клик) и мисля че книгата ще ми хареса. Все пак ако сте я чели,кажете ми дали е хубава или не. Ще се радвам на мнението ви.

Този пост беше предназначен за вчера,но бях твърде изморена да го донапиша и "оформя" ,а и заспах в десет и нещо... Don't hate me.

Както и да е,имам да поствам още 2-3 неща,така че днес ще бъде postattack :DD

Коментари