Летни книжни придобивки или Summer book haul


Няма как да мине година, в която да не изчезна неочаквано. Как сте читатели? Надявам се добре.
Лятото бе сезон, за който имах големи планове, част от които бих казала че завършиха успешно. Ала по закона на Мърфи не всичко успя да тече по мед и масло. Тук визирам блога. Но няма да се извиня за отсъствието си, защото през това време, в което малкото ми интернет кътче хващаше прах си прекарах добре. Все пак това е живота, правиш едно за смекта на друго. Ходих на плаж, организирах си малка екскурзия до София, излизах, създавах си спомени, философствах и се забавлявах. Сбогувах се с приятели, намерих нови - мисля че всичко това бе невероятно преживяване. И въпреки че живота ми бе типично тийн клише през юни, юли и август усилено четях и да, купувах си книги.
Реших отново да направя равносметка, защото подобен тип статии са доста забавни за писане, а и спрямо интереса към последната мога да отсъдя, че и на вас ви допадат. Така че приятно четене.

През лятото успях ди си купя 18 книги, 11 от които втора употреба. Успях да се сдобия с две поредици, които съм чела, но исках да притежавам и да завърша една, която отново бях чела, но притежавах само първата част.

Юни

 

През юни си казах, че мога да отпусна юздите и да си взема нещо ново, затова се поглезих с втората част на „Каравал“ - „Легендата“ от Стефъни Гарбър и  „Един от нас лъже“ от Карън Макменъс. Впоследствие отървах една приятелка от излишно копие на „Батман:Нощният хищник“, която вече притежаваше книгата, но се бе объркала, мислейки че поръчва романа за Супермен. Случвало ли ви се е подобно нещо? На мен не, аз съм от хората, които независимо какво поръчват проверяват по 16 000 пъти количката преди да финализират поръчката си. Дразнещо е, но пък съм сигурна на 99% какво поръчвам.
Обща стойност за месеца: 42.89 лв.

Юли

 
 

За юли имах големи надежди. Казах си че след като съм похарчила почти 50 лв. за книги ще си наложа книжен бан. Но кажете ми как да устоя на поредици с 50% намаление? Вие бихте ли? Аз нямам самоконтрол. Затова още в началото на месеца се сдобих с популярната поредица „Стъкленият трон“ от Сара Дж. Маас, която следя от няколко години и с нетърпение чакам да завърша. Към книжната ми колекция спокойно се прибавиха още 7 книги - „Острието на асасина“, от която съм прочела само три разказа, „Стъкленият трон“, „Среднощна корона“, „Огнената наследница“, „Кралица на сенки“, „Империя на бури“ и „Кулата на зората“, която трябва да прочета. Дотук добре ще кажете, все пак това е хубава поредица, простено ти е.
Де да беше само това. .

 

Скоро си взех и втората книга на Карън Макменъс - „Двама могат да пазят тайна“.
Няколко дни по-късно се сдобих и с трилогията на любимия ми Чичо Рик - „Хрониките на Кейн“ ще рече с „Червената пирамида“, „Огненият престол“ и „Сянката на змея“ за скромните 20 лв. и то със старите корици! Когато попаднах на обявата нямаше как да я подмина. Като върл фен на този симпатичен човечец самоконтрола дори не опита да се обади.
За финал накрая на месеца попаднах на „Двор от скреж и звездна светлина“  от Сара Дж. Маас за странните 8 лв. и да, пак съгреших. Книгата бе в сравнително добро състояние, ала само привидно. Щом я отворих се оказа, че има няколко накъсани страници, които се наложи да лепя. Не бях ядосана, по-скоро тъжна, че някой е допуснал това, но на всеки се случва всичко. Направих бърза операция, залепих я и я признах за своя. Не знам за вас, но всеки път щом „закърпвам“ по тази начин някоя книга, някак тя ми става по-близка, чувствам сякаш помагам на приятел в труден момент. Странна съм знам, но е за предпочитане пред безсмисленото беснеене. Все пак няма как с викове да я залепя.
Обща стойност за месеца: 130.90 лв.

Август

 

Август бе цветист месец. Изпълнен с пътешествия, познанства, малко любов и тъга. Книгите, с които се сдобих бяха втора и трета част от поредицата „Гриша“ от Лий Бардуго - „Siege and Storm“ и „Ruin and Rising“ за отново скромните 20 лв! Щом ги видях нямаше как да не си ги взема. По-късно с две приятелки си организирахме мини екскурзия до столицата, от която с радост си взех „Дейзи Джоунс & The Six“ от Тейлър Дженкинс Рийд! Обожавам книгата и любовта ми към нея нарасна още повече след като я и прочетох. Толкова много неща отбелязах... ще видите поне няколко поста за нея, обещавам.
Обща стойност за месеца: 38.00 лв.

Обща стойност за лятото: 211.79 лв. 

Много ли е? Много е.
Затова отново реших да си наложа книжен бан и до декември да се опитам да спестявам, за да може на панаира на книгата (на който се надявам, че ще успея да отида) да си взема малко книжки. Набелязала съм си няколко заглавия, но ще видим какво наистина ще грабне вниманието ми.

Това беше за днес, очаквайте доста статии идните дни. Имам да наваксвам с книжните рецензии, а и имам още няколко идеи, които мисля че вече наистина е време да осъществя.

Коментари