Как да поръчаме от Book Depository + снимки


Здравейте, жълъдчета и за много години!
Надявам се да сте прекарали празниците добре, да сте си отпочинали през изминалите няколко седмици и да сте готови за новата година. Като цяло не съм от хората, които се справят добре с пожеланията, но Ви пожелавам да сте здрави, изпълнени с много енергия и приповдигнато настроение, мотивирани да  преследвате целите си и да не се отказвате, напук на всички ако трябва. Не Ви пожелавам късмет, защото къде го има, къде го няма, за разлика от ината, който е в излишък при всички ни.

Първата публикация за 2019 година е нещо, което исках да прочета преди две години, когато за първи път се запознах с този полезен сайт, а именно Book Depository. За тези от вас, които за пръв път чуват за него, това е сайт, от който можете да си поръчате книги на английски като единственото, което плащате е цената на избраната книга. Точно така, не плащате доставка.

Сайтът е супер удобен, особено за любителите на англоезичната литература, които нямат нерви да дочакат зареждането на книжарниците с най-новите чуждоезични заглавия. Или за тези, които искат да изненадат любим човек с копие от дългоочакваното продължение на любимата им поредица, пленила сърцето им.

Открих това съкровище преди две години, както казах, но едва миналата се реших да пазарувам оттам, най-вече защото не знаех по какъв начин трябва да попълня нужните данни. Хубавото обаче беше, че се намериха хора, които да ми обяснят това, да отговорят на въпросите ми за доставката, както и да изтърпят допълнителните малоумните въпроси, които задавах (Ако някой от тези хора чете това, още веднъж Ви благодаря!). Така че пиша тази публикация с надеждата, че ще успея да помогна и улесня хората, които желаят да пазаруват от сайта. Целият процес е супер елементарен, но нищо не пречи да вдъхна малко увереност на тези от вас, които имат опасения да не объркат нещо (както бях аз).

Първата стъпка е да влезете в сайта и да се регистрирате.
Регистрацията става бързо и лесно. В заглавната страница на сайта цъкате на бутон Sign in/Join, горе вдясно. Пред вас ще се покажат две колони. Ние сме се насочили към втората, над която пише Join. От вас се иска да посочите име, и-мейл и парола. Попълвате всичко и цъкате на Create your account.


Отново сме в заглавната страница на сайта. Време е да пазарувате! Можете да се ровите с часове из предлаганите заглавия като можете да поръчате, както книги с меки корици, така и с твърди. До колкото съм виждала може да поръчате и аудио книги под формата на CD-та, но аз не съм опитвала, така че Ви съветвам и вие да не го правите, освен ако не сте напълно сигурни в поръчката си и нейната употреба.

За да добавите книга във вашата "кошница" натискате add to basket.
Щом сте готови и искате на видите, какво сте избрали кликате на иконката с кошницата до която пише items. Тя се намира горе, вдясно. Разглеждате кошницата с покупки, махате това, което не искате да купите (кликате на remove) и щом прецените, че сте готови и с това, натискате checkout (Ако използвате paypal натискате него и се оправяте сами, защото аз нямам представа как се работи с него :D ).

Тук идва най-притеснителната част. Въвеждането и изписването на данните. За мен това беше най-страшното от целия процес на пазаруване, защото не знаех на какъв език трябва да въведа данните, нито пък  по какъв начин трябва да ги изпиша. Очаквах нещо много сложно, но се оказа точно обратното - всичко е елементарно.

Избирате страната - в нашия случай България/ Bulgaria.
Попълвате и-мейла си. (1)
Попълвате името си - двете имена са достатъчни. Попълвате ги на ЛАТИНИЦА. (2)
Адресът за доставката също трябва да е на ЛАТИНИЦА като тук въвеждате личния си адрес, тъй като поръчката се доставя чрез български пощи. Изписвате, примерно, жк Младост, бл73. вх.41, ет24, ап 64, но на латиница zhk Mladost, bl73, vh41, et24, ap64. (3)


Попълвате града. (4)
Отново попълвате държавата. (5)
Попълвате пощенския код. (6)
След това кликате на continue to payment. (7)


Сега е време да попълните данните свързани с плащането.

Избирате вида на картата си - MasterCard, Visa и т.н. (8)
На card number въвеждате цифрите, които се намират отпред на картата (обикновено тези цифри са 16 на брой). (9)
Въвеждате валидността на картата. (10)
Името изписано отпред на картата (тоест вашето или на притежателя ѝ) (11)
Въвеждате кодът намиращ се отзад на картата (обикновено той се състои от 3 цифри). (12)

Проверявате всички въведени данни поне 1-2 пъти, за да сте напълно сигурни, че всичко е написано правилно. След това buy now и мъчението приключи. (13)Това е цялата философия на този сайт. Лесно и бързо.

Ако се чудите кога ще пристигне поръчката Ви - в срок от две седмици след датата на поръчване. Тоест. ако поръчате на 1 февруари книжките Ви ще пристигнат на 14-15 като зависи дали е събота или неделя, защото ако е, ще се наложи да изчакате до понеделник.

Книгите пристигат грижливо опаковани като при всяка поръчка имате подарък - книгоразделител.
(Ще обновя поста след като поръчам от сайта, за да Ви покажа, как е опакована самата книга)

Ами, това е цялата публикация. Надявам се да Ви е от полза.
Ако имате някакви въпроси сте свободни да ги зададете по всяко време :)

Хубава вечер от мен!

Коментари