Какво гледах през април и май


Здравейте  жълъдчета! Как сте? Какво е времето при вас? Тук във Варна гърми, ала пече слънце... Явно последно време Зевс изобщо не ни харесва..
Ако се чудите защо в този пост няма да си говорим за книги, реших да отделя филмите в отделна рубрика? , защото явно нещо се отключи в мен и започнах да гледам все повече. И (очевидно) постовете малко или много ще стават все по-дълги.
(Бтв се върнах към сериалите, което за мен си е постижение! )
Така че от сега нататък ще има отделни постове за това, какво съм гледала/чела през конкретния месец.

Филми
Април

През април изгледах четири скромни филма, които до един ми харесаха.

С Jumanji: Welcome to the Jungle открих месеца. Филмът беше доста забавен, интересен, но не беше нещо фрапиращо или спиращо дъха. Посмях се доста и определено приповдигнах настроението си.

The Greatest Showman от друга стана беше едно страшно попадение, което успя да ме обсеби  изцяло, че да стигна до там да си изтегля песните и да ги науча! Уви след две седмици всичко отмина, ала все пак продължавам да настръхвам когато видя трейлъра из youtube. Филмът беше уникален и изключително добре направен и факта, че е по истинска история го прави още по-интересен.

Guardians of the Galaxy и Guardians of the Galaxy vol. 2 бяха последните филми, с които закрих месеца и въпреки че дълго време ги отлагах, не знам коя сила ме накара да ги гледам. Преди просто не исках, смятах че ще са загуба на време и че ненужно ще се ядосвам после. Филмите са всичко друго, но не и загуба на време. Оказаха се страшно забавни, интересни и приключенски и не знам коя сила ме е карала да си мисля обратното. На вторият филм даже плаках, което не е изненада, но до последно си мислех, че този път водопада няма да тръгне. Страшно се радвам, че успях да се "запозная" с всички пазители, защото определено ако бях изгледала Avengers:Infinity War преди тях щеше да ми е малко(много) странно.

МайМесец май започна ударно с Avengers: Infinity War, който изгледах с една приятелка и....
боже как си мразя приятелите. Пазех се от спойлери до този ден и точно докато отивахме към киното, на последния проклет ескалатор, тя просто ми каза кой ще умре. И аз бях:и едва нея бутнах след киното. Да, дори след филма и бях ядосана. А що се отнася до филма:
Филмът беше страхотен. Както и да го погледна, хареса ми въпреки че през повечето време просто исках да изляза от залата, заради всички неща, които се случиха. Знаех, какво ще стане, но все пак беше болезнено да видя … всичко. Плаках отново, но за мое (не)щастие не и от началото, въпреки че трябваше. Филмът почва доста интересно между другото, хвърля те в тъч отвсякъде :)

Най-накрая пуснаха Black Panther в замундата и разбира се Елена беше първата, която си го изтегли. Очаквах повече от филма, защото много хора ми казаха, колко уникален бил и .т.н., но лично на мен не ми хареса, толкова колкото исках. И все пак Т'Чала си остава един от любимите ми герои. Чадуик е такъв сладур.

Suicide Squad: Hell to Play е най-разочароващото филмче, което успях да изгледам през месеца. Поне на мен не ми хареса толкова много. Имаше интересен замисъл, но така и не успя да ме спечели.

Ferdinand - най-добрата анимация, която съм гледала тази година. Изключително красиво, забавно и много поучително детско филмче, което ме остави с изпълнено с гордост и радост сърце.

Когато разбрах, че брат ми не е гледал Doctor Strange си казах, че веднага трябва да поправим това. Като че ли след филма брат ми не беше много очарован, но пък аз бях обратното. Въпреки че съм го гледала успях отново да му се насладя изцяло и да fangirling so hard когато Мадс Микелсен излизаше на сцената. Смешното тук е, че в точно този филм се събират двама от най-най-най-любимите ми герои - Ханибал Лектър и Шерлок Холмс.И изпратих месеца с неповторимия Deadpool 2, с който се смях толкова много, че не истина. Филмът беше....дори не знам как да го опиша, това е Дедпул то просто трябва да се види.
Мисля че дори ми хареса повече от Отмъстителите.  Още в началото се чудиш какво става, но докато в Отмъстителите е това стресиращо и вдигащо пулса "Какво по дяволите?" ,  то тук е онова, което те обърква до крайна степен.

Как се чувствате след като видяхте този гиф? Да, точно така ще сте по време на филма. Ще се чудите защо. И как. Но най-вече защо.

Сериали


През месец май започна новият сезон на Legion, който започнах да следя от миналата година. Въпреки че сериала ми докарва главоболие понякога, заради доста странния начин по който се представя цялата история, мисля че успях да се привържа към него. Замисъла е интересен, този объркан начин, по който се развива сюжета също и до някаква степен е разпускащо. Занимавате и те кара напълно да забравиш къде си. И какво правиш. И защо го правиш. Сложно е. Интересното тук е, че като че ли втори сезон не е толкова объркан като първи или поне аз съм станала по-добра в разгадаването и предвиждането. Стигнала съм някъде до средата и се надявам този месец да успея да го завърша.

Siren е другият сериал, с който се занимавах през месеца. Успях да го изгледам и то
с брат ми!, което си е постижение, защото той не гледа подобни неща. Хареса ми, въпреки че историята беше предвидима и почти всички мои догадки се оказаха истина, успях да му се насладя. Каста беше страхотен, влюбих се в актрисата, която играе нашата красива русалка Рин, защото това момиче е толкова добро в работата си, че не е истина. Пресъздала е героя си по такъв професионален начин, че не мога. Дап, фенка съм ѝ моля не ми се подигравайте.
Чакам с нетърпение втори сезон!

И така, дойде краят на този пост. Надявам се да ви е харесал. Завършвам го с пожелание за слънчев и недъждовен следобед, както и с тези прекрасни рисунки дело на един от любимите ми артисти @patsu.x - можете да го последвате в инстаграм  ако желаете.

  
Между другото в момента протича предизвикателство подобно на mermay, за което ви споменах в предходния пост. Темата за този месец е demonjune и затова рисунките са на такава тематика. Създател на това предизвикателство е @annamarineart .


Коментари

  1. Йей, радвам се, че постовете за филми се появяват толкова често в блога ти. <3 Аз също съм забелязала, че публикациите ми стават все по-дълги, но повече за четене - по-добре. :D Радвам се много и че си харесала The Greatest Showman, а аз също изгледах Guardians Vol. 2 наскоро и идеално разбирам как се чувстваш <3 Гледането на Infinity War, Doc. Strange и Black Panther все още ми предстои, но съм сигурна, че и те ще са страхотни както останалите. ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много съжалявам, че чак сега виждам коментара ти... но силно ти препоръчвам да изгледаш трите филма, всеки един е уникален сам по себе си ^^

      Изтриване

Публикуване на коментар