Март в книги и филми

Здравейте жълъдчета и честит празник на всички цветенца, тревичка, храсти и дървета! Шегувам се, да са живи и здрави всички именици и с гордост да носят имената си!
Как прекарахте днешният дъждовно-слънчев ден? Аз излизах и споделих няколко часа с прекрасната Христина, която успя да сбие две от по-известните поредици на Ришел Мийд в 30 минути и да ми ги разкаже накратко, с което (въпреки че отричам) успя да разпали интереса ми към тях. След това се потопих в морето в компанията на Алеа Аквариус с "Цветовете на морето", която приключих преди буквално час-два и която естествено ми хареса, та даже и трогна накрая.(Очаквайте скоро по-подробно мнение.)
И така, стига съм отлагала, ясно е за какво ще си говорим в този пост така че нека започваме!

Книги

Март беше много интересен месец. Случиха се доста неочаквани неща, къде хубави, къде не, но от книжна гледна точка беше изключително добър, въпреки едва 3 гордо прочетени книги. Но какви! Започнах с "Мечокът и славеят" от Катрин Арден, след която се чувствах сякаш съм прочела не една, ами поне 4-5 книги. Една книга с богата история, пълнокръвни герои, завладяващ сюжет, създаваща топла и уютна атмосфера - едно много добро попадение.
След нея се насочих към книга, на която точих зъби много отдавна - "Леговище на сънища" от Либа Брей. Тя беше феноменална, надминаваща (според мен) "Ясновидците", също толкова динамична и изпълнена с емоция. Както и със зловещи моменти. И то доста. На няколко пъти спирах да чета, осмисляйки какво съм прочела, настръхнала от разиграната сцена. Определено този по-ясно изразен хорър елемент много ми хареса и допълнително ме караше да прелиствам страница след страница все по-бързо.
Редките моменти, в които времето решеше да е хубаво моя милост реши да се прибира пеш от училище. А тъй като имам един час път и не ми се слушаше музика реших да се отдам на аудиокнигите. Така започна връзката ми с "The Cruel Prince" новата книга на Холи Блек. Тази книга ме съсипа. Не съм си мислела, че ще се пристрастя към нещо толкова, колкото към нея, но уви така се случи. Смлях я. Щом напусках училище, слагах тапите в ушите и се оставях на магичния глас на разказвачката да ме завладее. Бях омагьосана. Стигнах до 19 глава и бях изключително объркана и потресена от случващото се в тази книга. Но спокойно, всичко става още по-зле по-нататък. След като при мен дойде хартиеното копие на книгата реших да я подхвана отначало, за да попълня пропуските си и да наваксам изпуснатото. За моя голяма изненада нямах такива (освен дребни детайли) и за отрицателно време (ден и нещо) стигнах до 15 глава и после прескачах. Ден по-късно си съсипах живота. Приключих я и бях….зеленчук. В смисъл, случиха се толкова, толкова много неща за тези 11 глави, че просто.…погълнеш ли ги на веднъж ти идват много. На мен ми дойдоха много. Със сигурност ще ѝ напиша ревю, защото имам да излизам толкова много чувства и просто няма начин да се отървете от мен.

Филми

Що се отнася до филми, месеца се характеризира с една дума - Батман. Всеки един филм, който изгледах през март беше свързан с този култов DC герой. Минах през игралните филми с Крисчън Бейл, който стана един от любимите ми актьори и след това се отдадох на анимираните версии. Оказа се че има доста (към 30-40) филми свързани с героите от DC и разбира се аз реших да нацеля точно тези от една конкретна поредица. Както си мислите ги изгледах по един доста нехронологичен ред, но пък в края на краищата успях да навържа кой на кого е син, баща, брат, гадже и т.н. Разбрах как всъщност се заражда Лигата на справедливостта (анимацията е доста по-различна от игралния филм), както и че Батман има син - Деймиън - който първоначално мразех, после взе че ми допадна. И все пак си остава едно доста арогантно същество. Успях да зарадвам детето в мен с Teen Titans, защото изгледах два филма с тяхно участие, както и да се запаля по Джон Константин, който се оказа един доста интересен магьосник.
С няколко думи, женския месец, за мен бе по-скоро месеца на Батман и DC герои.

Ами това беше от мен за днес. Тъй като вече сме във ваканция имам достатъчно време да седна и да започна да редактирам стари ревюта, хващащи прах и да напиша нови целенички. Надявам се идната седмица да успея да кача поне два поста, та може и още. Ще видим. Сега ви пожелавам лека вечер, а аз отивам да прочета поредната глава от "Aru Shah and the End of Time"! 

Коментари