Летни дни и летни нощи от Стефъни Пъркинс и компания

Здравейте! Как сте? Аз се чувствам страхотно.
Днес ще ви говоря за една от най-красивите (буквално и преносно) книги, които притежавам - "Летни дни и летни нощи" от Стефъни Пъркинс, Лий Бардуго, Касандра Клеър, Вероника Рот, Джон Сковрон, Либа Брей, Джесика Е. Смит, Франческа Лия Блок, Нина Лакор, Тим Федерле, Лев Гросман и Бранди Колбърт. (Доста са нали?)

Започвам с това, че макар разказите да са класифицирани като любовни, НЕ ОЧАКВАЙТЕ лигавщини или бурни чувства, които пламват между героите още на първата страница. Аз очаквах нещо подобно, но, както казва господина по биология, такова животно нямаше. Да разказите са любовни, но са изпълнени с толкова топли и искрени чувства, че дори и да сте от онези читатели, които искат да изградят връзка с героите за които четат, пак ще се влюбите в някои за толкова кратко време.

В книгата ще наблюдавате разликата в стиловете на писане между различните автори, идеите, които са заложили в произведенията си и посланията, които искат да предадат чрез тях като единственото нещо, което ще ги свърза е лятното време на жеги и любов. Всеки автор е включил индивидуалност, малко оригиналност и нестандартност в разказа си, като дори в някои можете да срещнете отпечатъка на фантастиката, което прави тази книга още по-привлекателна, защото не дава ограничения на въображението на човек, затова къде и как може да пламне любовта. Разбира се не всички  може да ви харесат, някои може да не понасяте и да ви отегчат, други може да харесате толкова много, че да искате продължение, но нима това не е хубаво? Все пак 12-те автора имат различно мислене и въображение и няма как да задоволят всеки читател по всички начини.

Няма да издавам за какво се разказва във всеки разказ, защото те са сравнително кратки, не повече от 50 страници и смятам, че ако започна на дълго и на широко да обяснявам, кои са героите, какво правят просто ще  убия интереса и желанието ви да посегнете към книгата.
Но пък вместо това ще ви покажа, кои ми хареса най-много и кои - най-малко.

"Любовта е последното прибежище" от Джон Сковрон - 5/5

"Карта на мъничките съвършени неща" от Лев Гросман - 5/5

"Инерция" от Верони Рот - 5/5

"Последна съпротива в "Синегор" " от Либа Брей - 5/5

"Глава, люспи, език, опашка" от Лий Бардуго - 4.5/5

"След деветдесет минути завийте на север" от Стефъни Пъркинс - 4/5

"Чисто нова атракция" от Касандра Клеър - 4/5

"Хиляда начина, по които всичко това може да се обърка" от Дженифър Е. Смит - 4/5

"Краят на любовта" от Нина Лакор - 3/5

"Сувенири" от Тим Федерле - 3/5

"Късмет и довиждане" от Бранди Колбърт - 2/5

"Нездрави удоволствия" от Франческа Лия Блок - 1/5

Ако все пак искате да научите нещо повече за определен разказ, то тогава натиснете тук и прочетете прекрасното ревюто на Теди, която ги е разгледала малко повече.

Както виждате не всички  ми харесаха толкова много, но като цяло всеки един ми допадна по някакъв начин.

Във всеки разказ има различна идея, кратък сюжет, който да проследите, обикнете или намразите, чието съдържание да насочи вниманието ви към една или друга важна мисъл - за това колко измерения може да има любовта, колко важни са понякога малките и незначителни неща, че семейството е нещо незаменимо, но и не винаги включва майка и баща.
С една дума книгата е свят, където всяко измерение ще ви посрещне с нещо, над което може да се замислите.

Докоснах се за пръв път до творчеството на няколко от авторите като Стефъни Пъркинс, Лев Гросман или Джон Сковрон, от които останах приятно изненадана и нямам търпение да прочета още едно тяхно творение и си припомних какво е да четеш нещо написано от Касандра Клеър, Лий Бардуго или Либа Брей.

Преди краят на това ревю искам да спомена и нещо за тази невероятна корица! Погледнете я! Страшно оригинална е, а да не говорим колко е симпатична и чаровна. Определено е една от любимите ми и страшно се радвам, че притежавам книга с подобна "зареждаща" визия, защото щом я погледна се зареждам с някаква положителна енергия.  
(а да не говорим колко много, много, много ми допада гръбчето ѝ)

Като за край ще кажа, че "Летни дни и летни нощи" е едно невероятно кътче на свежест, радост и тъга, на забави и размисли, което всеки който има желание може да прочете. Дори и от 50 страници, разказите в  тази антология ще ви накарат да се замислите за важните неща в живота, ще ви размиват и може би ще ви разплачат.
Едно обаче със сигурност ще се случи след като я започнете - ще искате да е лято.

        Страници: 472       Цена: 14.90 лв.    Издателство: Ciela     Жанр:Young Adult, Романтика

https://www.goodreads.com/book/show/30645402?ac=1&from_search=truehttp://ciela.bg/books/book/letni-dni-i-letni-noshti/2440


Между другото, Честит международен ден на книгата и авторското право!

източник

Коментари