3 в 1 - част 1

Хей хора, пак съм аз. Преди обаче да започна искам да благодаря на всички, които прочетоха и коментираха предишната ми публикация. Признавам, очаквах повече негативизъм, но уви доста от вас бяха съгласни с мен, което ме зарадва, защото явно не съм единствената скръндза хд. Шегувам се. Но ви благодаря за коментарите! <3
 
А сега да се върнем към съдържанието на този пост.
Ако сте забелязали последните три месеца не пиша "Wrap-up" постове, защото..хех не знам. Не, всъщност реших да не пиша Wrap-up за всеки месец по отделно както преди, а да обединя три wrap-up-а в едно. Откъде ми хрумна тази идея? Нямам представа, но определено ми допадна, защото имам възможност да направя този пит постове по-дълги, по-интересни и да споменавам нещо повече за прочетените книги. Дано да нямате нищо против.

А сега ето списъка с прочетените от Елена книги  от началото на годината до сега.

Януари:
"The Blood of Olympus" - Рик Риърдън, 5/5 звезди
"Дневниците на героя" - Рик Риърдън, 5/5
"Нощният цирк" - Ерин Моргънстърн, 5/5
"Не пускай ножа" - Патрик Нес, 5/5
"Carry on" - Рейнбоу Роуъл, 4/5

Февруари:
"Градът на гладните" - Рансъм Ригс, 5/5
"Never, never" -  първа част - К.Х. и Т.Ф,  3/5
"В плен на снега" - Джев Кини, 4/5
"Аз съм пратеникът" - Маркъс Зюсак, 5/5
"Горещници" - Джев Кини, 4/5
"Never, never" - част втора - К.Х. и Т.Ф. , 3/5
"Кралят демон" - С. У. Чайма, 5/5

Март:
"Слейд Хаус" - Дейвид Мичъл, 3/5
"Never, never" - част трета - К. Х. и Т. Ф., 2/5
"Краят на дните" - Сюзън Ий, 5/5
"Milk and Honey" - Rupi Kaur, 4/5
"Гранатовият дом" - Оскар Уайлд, 4/5
"Бронзовият ключ" - К. Клеър и Х. Блек, 4/5
"Вълшебникът от Оз" - Л. Ф. Баум, 3/5
"Дневникът на един дръндьо" - Джев Кини, 3/5

Прочетох доста интересни и разнообразни по жанр книги през тези три месеца и се радвам, че успях да се докосна по-обстойно до творчеството на много от авторите. Имаше добри, имаше и лоши заглавия, имаше от всичко по-малко както се казва. Направи ми впечатление обаче, че всъщност книгите предназначени за деца като "Гранатовият дом", която е сборник с разкази и "Вълшебникът от Оз" изобщо не са само за деца. Има толкова мъдрост в тези малки книжки, толкова поуки и важни житейски уроци, че накрая ти се иска да заплачеш. Аз поне така се чувствах след книгата на Уайлд. Толкова малка, ала изпълнена с много неща, над които да се замислиш. Би било добре ако всеки един от нас, независимо дали е читател или не, се върне понякога към онези времена, в училище, където се изучават всички тези "детски приказки", защото макар и посочени като "детски" те са много повече от това. Те са тези, които малко или много пораждат въпроси в съзнанието ни като деца, карат ни да се чудим, защо се случва това или онова в съответната приказка ала когато пораснем разбираме, че сами сме открили отговора. Защото сме се променили, пораснали и вече виждаме смисъла в онова, в което сме мислили, че го няма. И разбираме колко истини се съдържат в тях.

Е, това беше от мен. Утре или в други ден отново започвам да спамя с ревюта, но не ме съдете - просто последно време доста ми се говори за книги. Ще се постарая да разнообразявам с различни по тип публикации като..уеу ще видите...

Приятен ден/нощ/ каквото в там при вас.

Коментари

 1. Депресирах се... Толкова много книги! А аз съм прочела само 8! Ама пък хубави! :D
  Надявам се да попадна друг път на някое от ревютата на изброените книги. Би ми било интересно да разбера какво и защо именно. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Това е важното - малко книги, но поне да са страхотни :) И скоро спама с ревюта започва, така че бъди готова :D

   Изтриване
 2. И в 4,6 клас Пез ваканцията ни карат да четем Малкият принц. В 4 клас нищо не разбрах а сега съвсем малко Според мен това е книга за възрастни а не за деца защото всичко там има много голям смисъл.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Така е. И всеки път, когато посегнеш към нея ще откриеш нещо, което до сега не си успяла да забележиш и ще я разбереш по различен начин.

   Изтриване

Публикуване на коментар