May & June Wrap-up and July TBR

Хей, хора познайте? СВЪРШИХМЕ УЧИЛИЩЕ И СМЕ ВЪВ ВАКАНЦИЯ! Е, поне някои от нас :D

Питате се къде бях последно време? Във вкъщи, гледаща Игра на тронове като луда, леко  депресирана, защото (бившата ми) най-добрата ми приятелка реши да ми бие шута и слушаща Hollywood Undead (again), защото преоткрих любовта си към тази група. Оу, да не забравим, че се обсебих и съвсем леко с Haikyuu, just a little bit... yeah, i wish. В общи линии заради тези неща не бях кой знае колко активна в блога. Съжалявам. Но наистина е кофти, когато  човека на който си държал много реши просто да те остави ей така. Пък и Haikyuu е едно много, много зарибяващо аниме... За Игра на тронове просто ще си замълча. То това е обсесия за която не може да се говори.

So, лятото най-после дойде и съм се заклела, че през тези два месеца няма да отсъствам и ще бъда редовна. Честно. Този път наистина. Нямам вече грижи към училището, пишенето на домашни и прочие. Имам едно единствено задължение и то е да чета задължителната литература за 10 клас, която (до тук) изглежда много интересна и приятна за четене. Така че ще бъде едно лято изпълнено с много четене, анимета, Игра на тронове и новата ми любов smite (за повече информация очаквайте спам с публикации за гореспоменатите неща скоро).

Обединих двата wrap-up-а  за месец май и юни и в общи линии се получи, че за това време съм прочела 8 книги, от които 5 ми докараха много силни емоции.... и страдания. Забавно нали?


Книгите, които прочетох през май бяха:

1. "Златен син" - Пиърс Браун (5/5 звезди)
Не знам дали някога ще успея да опиша книгите на Пиърс Браун. Специално тази, която просто ми преобърна представата за думата "обрат". Честно. Най- вече накрая. Края беше....

2. "Проклятието на тигъра" -  Колийн Хоук (5/5) - ревю

3. "Ясновидците" - Либа Брей (5/5) - ревю

4. "The Mirror and the Maze" (4/5 ) - Рене Ахдие
Тази книга разпали и върна отново интереса ми  към "Гневът и зората", чието продължение нямам търпение да излезе!

"Търсенето на тигъра" - Колийн Хоук (5/5) -ревю

Виждате колко съм страдала.
През юни прочетох още по-малко книги - 3, за да сме по точни - но пък те не бяха никакво разочарование, напротив харесаха ми и то много!

Книгите, които прочетох през юни бяха:

1. "Кронос. Тоя нещастник!" -  Юлия Спиридонова (5/5 звезди) - ревю

2. "Лейди Полунощ!" - Касандра Клеър (5/5 естествено!) - ревю в процес на писане
Малък спойлер преди ревюто - тази книга ми хареса. Много. Но е много тънка. Разочарована съм единствено от това, че Касандра не е написала поне още 200-300 страници допълнително. Иначе всичко друго, е както е присъщо за писателката  - ПЕРФЕКТНО!!

3. "Хамлет" -  Уилям Шекспир (3/5)
Прочетох тази книга за ден и учудващо за мен, ми хареса. Не че съм голяма почитателка на пиесите или нещо подобно, но просто имаше нещо специфично в Хамлет(героя), което много ми допадна. Историята си беше скучна ако я погледнеш от страни, но самото ѝ представяне и развитие беше интересно. Хубава книжка си беше. Някой ден ще си я купя, ще я препрочета и ще ви покажа, кои са ми любимите цитати от книгата. Но някой ден.

И така, това са книгите, които успях да прочета през тези два месеца докато паралелно с тях гледах, учех, плаках, смях се, ходих на плаж с дрехите (забавно е между другото) и спах.

През месец юли съм предвидила да чета много, 1) защото  след 1 седмица започва Българския Книжен Маратон, за който съм адски развълнувана и  2) защото вкъщи има прекалено много книги. Не ме гледайте така! По-силно е от мен! Така, че мисля този месец да "по изчистя" рафта-шкафа-там както се води, който стои до леглото ми, за да мога най-накрая да си взема "Скритият оракул", който нарочно не си купувам. Изтезавам се с цел да си прочета книгите във вкъщи и след това да си вземам нови. За сега, ефект никакъв. Но пък ще видим..

Принципно не мисля да правя точен списък с това, което мисля да прочета през месеца, защото 100% процента ще се промени, но все пак мисля да спомена, някои от книгите които бих искала да прочета през юли. Това са:


"Играч първи, приготви се" - Ърнест Клайн

"Звезден полет" - Мелиса Ландърс

"Домът на Хадес" - Рик Риърдън

"Арена 13" - Джоузеф Дилейни

" Carry On" - Рейнбоу Роеъл

+ "Последната империя" на Брандън Сандерсън, която трябва да дочета.

Оу, да не забравим и книгите от задължителната литература! За сега съм прочела две, което означава че ми остават още 4-5. Стискайте палци да се справя.


Е, това беше за днес. Смятам да си довърша ревюто за "Лейди Полунощ" и да направя още няколко поста, за да може в следващите дни да гледам/играя/чета без да се тревожа кой ще пише в блога. #мързел Това беше от Елена, пожелавам ви приятна ваканция, изпълнена с много плаж, море, забавление, сериали, игри, музика и .. книги естествено. Нека се забавляваме на макс, защото докато се обърнем, отново ще бъде 15 септември и пак ще се гърчим 9 месеца.

Коментари

 1. Много се радвам, че отново си тук! :3 Имам един съвет към теб за случката с (бившата) най-добрата ти приятелка: горе главата, ако някой иска да бъде до теб, ще е, ако ли пък не - той губи. Понякога тези неща са за добро, никой не знае какво ще излезе... Казвам ти го от личен опит, защото и на мен ми се случи нещо подобно преди около две години и нещо. ;) <3

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Знам и мама това повтаряше, но е кофти.. Както и да е, прав и пътя, по-добре ми е без нея :D И благодаря ти за подкрепата ;3

   Изтриване
 2. Надявам се да си редовна, защото ми липсват публикациите ти, а за приятелката както Теди каза горе главата. И аз се разделих така да кажа с най-добрата ми приятелка и вече сме само на здравей и знам колко е гадно, но човек като иска да те напусне, значи не ти трябва в живота.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Така е..преживях я така или иначе :D Прав и пътя както казах ;д Благодаря и на теб за подкрепата ;3

   Изтриване

Публикуване на коментар