15 причини да прочетете Лейди Полунощ


Здравейте читатели на блога ми, как сте?
Днес смятам да убедя хората, които не са се докосвали до творчеството на Касандра Клеър да променят това и да дадат шанс на най-новата книга на авторката - "Лейди Полунощ" ! Надявам се този пост да запали любопитството и интереса на някои от вас и да дадат шанс на тази книга, защото, вярвайте ми, за тези 650 ще се смеете, ще плачете, ще ви е тъжно, ще ви е приятно и ще се наслаждавате на един наистина голям и хубав роман. Приятно четене и дано в края на този пост да сте готови да изтичате до най-близката книжарница.

 "Лейди полунощ" - ревю 

Причина #1
Ловците на Сенки
Във всяка една книга на писателката става на въпрос за тях и ако не сте развили любов към техния така суров, но и забавен свят - крайно време е да промените това. Тук историята е напълно нова, напълно неочаквана и интересна. Няма как да не се влюбите в нея и героите, които я съпътстват.

Причина #2
Технологиите
Ако сте ветерани в творчеството на К.Клеър знаете, че в предишните ѝ поредици много рядко се употребяват напредналите технологии като мобилни телефони или коли. Е, тук те са незаменими помощници на нашите герои, които правят книга по-съвременна и по-забавна от всякога.

Причина #3
Героите
За разлика от другите поредици на писателката, където героите малко си приличат, в "Лейди Полунощ" ще откриете напълно нови герои. Някои по крехки и слаби, други по-силни психически , трети тотално неориентирани какво става, НО  напълно нови, несрещани до сега в света на Ловците на сенки. Та, кой не би се радвал на това? Аз лично бях силно впечатлена, защото да си призная смятах, че Джулс е мъжката версия на Клеъри, а Ема - женската на Джейс, но въпреки, че си приличаха, те са различаваха много.

Причина #4
Злодеят
Нямам думи дори да опиша колко зле се почувствах, когато разбрах, че злодеят е ... *името му*. Беше наистина голям шок и за хората, които обичат да предполагат кой е виновника за дадени престъпления(като мен) в дадена книга, тук просто ще се изненадате. Защото ще се окаже най-неочаквания човек.

Причина #5
Стила на писане
Касандра Клеър има един специфичен стил на писане за който не рядко съм говорила и описвала. Тя е онзи тип писател, който ще ти опише всичко до най-малката подробност, но няма да те отегчи. Тя пише с такава грация, предавайки цялата история по един интересен, лек и не натоварващ начин, оплитайки четящия в действието, карайки го с всяка следваща страница да се привързва все повече и повече към героите. Прекрасно е.

Причина #6
Познатите ни до сега герои
За ветераните на тема "Ловци на сенки" ще бъде празник, защото в "Лейди Полунощ" ще се срещнете със старите ни и добре познати герои като Магнус Бейн, Джейс Херондейл, Клеъри Феърчалд, Теса Грей, Джем Карстерс и други макар и за кратко. Лично за мен беше голяма изненада, когато за първи път се появи Джем и буквално извиках: "Това е Джем!" akward Както и да е, да оставим моята обсесия по Джем на страна. Със сигурност хората, които не са чели предишните книги на писателката, но имат намерение, ще бъдат леко спойлнати, но ако приемем че "Реликвите на смъртните" и "Адски устройства" са 100% , от "Лейди полунощ" ще се спойлнете 8,8% . Което е доста малко, но достатъчно да разпали интереса ви към Джем и Теса или Джейс и Клеъри.

Причина #7
Корицата
Нямаше как да я не спомена. Тази корица е една от най-красивите и с гордост бих казала, по-добра от оригиналната! Така че, ако сте фенове на прекрасни и радващи окото корици - ми купете си книгата бе.

Причина #8
Размера
Това звучи не както трябва да звучи..но си е основателна причина така или иначе. Книгата е голяма, както казах 650 страници, но пък е пропита с толкова емоции, приключения, сарказъм, любов, че просто няма да усетите, как накрая ще кажете: "Сериозно? Това ли беше? ТОВА?! Шегуваш ли се?!" Ще я прочете неусетно бързо ако ѝ се отдадете изцяло и я четете на тихо и спокойно място. За хората, които обичат дебели книги (като мен) ще бъде перфектна, защото колкото е по-дебела една книга, толкова по-дълго си в историята ѝ. Макар, че тази книга както се чете лесно... и ако четете бързо...Три дни, поне бъдете сигурни, че ще я влачите.

Причина #9
Лос Анджелис
За любителите на Америка и по-специално Лос Анджелис ще бъде рай, защото действието в книгата се развива точно там, като авторката не се спестила нищо и е описала града такъв, какъвто е в действителност, балансирайки между реалния и измисления от нея самата. На мен лично ми беше все тая, защото където и да са Ловците на сенки е забавно, така че няма да се изненадам ако в бъдещите книги на К.К. Института се намира в Маями. Или София. О, ако е в София ще е страхотно! Мечти...

Причина #10
Можете да убиете някого
Не, шегувам се естествено. Но зависи, ако замахнете с повечко сила и се прицелите добре...
Не, шегувам се.
Моля не убивайте хората с книги.
Пазете книгите.
Ценни са.


Причина #11
Сарказма
Винаги ще намерите някой забавен или саркастичен, а защо не и двете, герой в книгите на К.К. "Лейди Полунощ" не прави изключение и тук отново ще откриете някой, готов винаги да се пошегува дори в най-напрегнатите ситуации.

Причина #12
Любовта...
..която на моменти хич в няма, в други......те облива цялата.
Касандра има един гаден навик - да кара героите да страдат когато се влюбят. Тук ситуацията е същата и отново читателите ще си скубят косите, докато героите се измъчват с любовните си мъки. Забавно нали?

Причина #13
Бойните сцени
Бойните сцени са едни от най-добре описаните, за които съм чела. Плюс това са почти на всяка 5-а страница. Кой не би харесвал това??

Причина #14
Баланса
Баланса между всичко. Характерите на героите, битките и любовта, спокойствието с напрежението, радостта с тъгата. Всичко е 50/50 и няма момент в който да кажете "Оф, тук е много любовно." или "Спрете да се биете бе!". Всичко е перфектно измислено, перфектно написано, перфектно направено.

Причина #15
Сериозно хора, отидете и си купете книгата. За тези 19 лева, с които ще се охарчите,  няма да съжалявате, защото това е от малкото книги, за които си заслужава да си дадеш спестяванията. Пък е може по-всяко време да се върнете на Причина #10 и да я използвате като хладно оръжие.

Коментари

 1. Поста ти ми се оказа много полезен. Щом книгата излезе, аз, естествено си я купих, но не ми тръгна с четенето. Може би, защото тогава завърших Реликвите и ми беше втръснало от ловци на сенки ;дд Но мисля, че сега и дойде времето на тази тухла и трябва да я прочета. И аз като теб мисля, че всеки трябва да прочете поне една нейна книга.

  ОтговорИзтриване
 2. Добре де, ще стигна до книжарницата някой ден и ще си я взема. Убеди ме. Харесвам, когато някой по този начин описва идна книга и със сшгурност има по-голямо влияние отколкото едно позитивно ревю! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Радвам се, че съм те убедила да си вземеш книгата. Няма да съжаляваш ;3

  ОтговорИзтриване
 4. Аз ще си я купя след кото прочета "Реликвите на смъртните" и "Адски устройства"

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар