The TBR Book Tag

https://drizzleandhurricanebooks.wordpress.com/2015/12/04/the-to-be-read-book-tag/

В последно време не съм активна,знам,но какво да направя?
Чете ми се повече отколкото ми се пише..
Оправданията настрана,днес ще направя един таг благодарение на Ади и Михаела които са ме е тагнали в него(за което им благодаря). Аз от своя страна тагвам Вероника*'cause without Veronica на къде?* , Илияна и  Габи. Нека да започваме :33

1.Как и къде следите вашата купчинка с книги за четене?
Най-често в Goodreads,защото този сайт е невероятен и ми спестява усилието да си записвам книгите,които искам да чета в тетрадка или нещо подобно(when you are a lazy girl)

2. Повечето ви книги за четене са на хартиен носител или в електронен формат?
Хартиен носител естествено.Чета в електронен формат кратките истории към някои от поредиците,които следя и вече от няколко дни - комикси. 

3. Как определяте коя да е следващата книга за четене?
Ако не съм си избрала точно определена книга,която смятам да чета ,обикновено прибягвам до брат ми. Избирам няколко книги между които се колебая и го карам да ми избере една.От скоро обаче на него не му се занимава с мен и затова подреждам избраните книги по азбучен ред и избирам една чрез сайта random.org .Други пъти обаче когато не съм избрала определена книга и не ми се занимава с подреждане и прочие,гледам каква книга съм прочела и избирам следващата според това какъв жанр е.Ако съм чела антиутопия,следващата книга  ще бъде романтика или нещо такова..И обратното.Разнообразявам,защото ако чета книги от един и същи жанр,в край на смета ми омръзва и изпадам в reading slump.

4. Посочете книгата,която стои най-дълго в списъка ви за четене?
Ако съдим по Goodreads , значи "Окончателна директива" от Джейс Дашнър,но ако гледаме книгите във вкъщи - "Открадната магия" от Труди Канаван.

5. Книга,която наскоро сте добавили към списъка си за четене?
"Златният син" от Пиърс Браун .Взех си я преди 3 дни и нямам търпение да я отворя и да видя какви ще ги свърши лошото момче Дароу. Ще валят главиии..(йеп обичам битки...и падащи глави)

6. Книга,която сте добавили в списъка си за четене заради красивата корица?
По принцип всяка книги с красива корица,която видя автоматично се прибавя към списъка ми за четене,но бих посочила книгите от поредицата "Snow Like Ashes".Силно се надявам за в бъдеще да преведат поредицата на български,защото освен красивите корици, историята изглежда интересна.

7. Книга от списъка ти за четене,която не планираш да прочетеш?
"Град от небесен огън" от Касандра Клеър ,защото съм си наумила че първо ще прочета "Принцеса с часовников механизъм" и тогава ще сложа окончателен край на Реликвите.

8. Непубликувана книга,чиято поява очакваш?
"Дете на пустинята" , "HalfLost" , "Бухтичка" , "Чукът на Тор" още искате ли?

9. Книга от списъка ти за четене,която всеки ти препоръчва?
За да не повтарям отговора и в следващия въпрос ще посоча "Белжар". Марина ще я прочета някога тази книга спри да ми я навираш в лицето.

10. Книга от списъка ти за четене,която всички вече са прочели,само ти не си?
"Хари Потър". Обещавам тази година ще прочета поредицата.За това ще ми отиде следващата стипендия. 

11. Книга от списъка ти за четене,която "умираш да прочетеш"?
За стотен път - "Чукът на Тор" от Рик Риърдън. Искам Хартстоун. И Магнус. И Блиц. Ама повече искам Хартстоун.

12. Колко книги за четене сте си отбелязали в Goodreads?
Преди няколко дни си "чистих" to-read шелфа , защото 600 са си много. Така че сега са около 250-300. Надявам се някой ден да ги прочета всичките(лъжа като се има на предвид,че всеки ден добавям по някоя нова)

Коментари