Книжни новини (отново)

Здравейте хора!Как  я карате напоследък с това непостоянно време?Аз не мога да го понасям.
В последно време не съм много активна,защото покрай училището,домашните и подготовката на подаръци за бъдещите пенсионери,пардон рожденици, не е малка нито пък лека.Както и да е,днес съм в добро настроение,защото 1) не ме изпитаха по география,2) взех една част подаръците на Радостина,на които се хиля като идиот и 3) издателство Артлайн ме изненадаха с нещо невероятно,от което се роди този пост.  +  че намерих "The Moth and the Flame" ,което е кратка история,разказваща за отношенията на Джалал и Деспина *от "Гневът и зората"*,които аз обожавам и да шипвам много яко. Така че,днес  май е щастливия ми ден.Е,стига съм бъбрила за себе си,нека да преминем към важната част.
Вече сме март и може би най-обсъжданото нещо след времето е "Лейди Полунощ" от Касандра Клеър,която излиза на 29 март.Наистина,докато разглеждах какво ново е ставало в блоговете,които следя във всеки втори имаше по нещо за тази книга.Сега сигурно ще си спечеля омразата на всички,но на мен ми писна да слушам само за нея.Просто ми е прекалено обсъждана.Sorrynotsorry.Въпреки това обаче се присъединявам към клуба "Нямам търпение да я прочета",макар че ми е омръзнало да я виждам. 

Втората книга, която нямам търпение да видя по книжарниците(не казвам във вкъщи,защото....малко джобни..*сълза,сълза*) е "Бухтичка" от Джули Мърфи. Книгата изглежда супер интересно и някак си имам чувството,че с нея ще си допаднем и тя ще ми стане близка до сърцето.Има доста противоречиви мнения за нея,но се надявам на мен лично да ми хареса.В края на март ще излезе и последната*за съжаление* книга от трилогията "Полуживот" - '"Полуизгубен"/"Half Lost". Ще излъжа ако кажа,че нямам търпение да я имам,но ще излъжа ако кажа,че и я искам.Парадокс да знам,но просто,хем искам да я имам,хем не защото знам,че с нея Сали Грийн ще сложи край на всичко,а аз не искам да свършва.Както и да е стискам палци издателство Colibri да преведе книгата ако не в началото на април,то до края на месеца.
Тази година издателство Егмонт ще ни радват с много и разнообразни книги и няма как да не спомена факта,че този месец издадоха "Дете на пустинята"/"The Rebel of Sands",която аз много искам да прочета.1) заради невероятната корица и 2)заради историята.Откакто прочетох 'Гневът и зората" искам да чета все повече и повече за такива неща - арабия,пясъци,халифове,халифати и т.н. Имам чувството,че "Дете на пустинята" има общи неща с книгата на Рене Ахдие,но същевременно се различава.Стискам палци да е така,защото ще бъде голяма разочарование ако се окаже нещо прекалено подобно.Няма как да не спомена и четвъртата книга от поредицата "Стъкленият трон" - "Кралица на сенките",която излиза след 2 дни. Въпреки,че съм на само на първата книга,се радвам,че пре-пре последната книга излиза в у нас,защото така няма да ми е наложи да чакам и да се терзая докато излезе :D Нямам представа какво да очаквам,защото както казах съм само на 1 книга,но се надявам почитателите на поредицата да останат доволни от развоя на събитията.


След март,естествено идва април където освен много рожденици излизат и много книги."Illuminae" от Ейми Кауфман и Джей Кристоф ще ни гледа от рафта от 9 април.Адски се радвам че Егмонт ще я преведат,защото съм чела/слушала различни мнения за нея,повечето от които са положителни.Да не говорим,че самият вид на книгата е толкова интересен и привлекателен за окото.Силно се надявам тя да бъде с твърди корици,защото hardback изданието е в пъти по добро от paperback *поне според мен*.
И да няма как да минем без продължението на "Дивогласи" - "The Swarm Descends" която ще излезе при нас на 23 април. Обичам "Дивогласи" независимо дали се смята за детска книга или не.Харесва ми замисъла на историята,героите,гаргите пардон враните и в общи линии всичко*е може би без корицата*. Дори гадинки ми допаднаха*което е странно*. Така че нямам търпение да разбера какво ще стане в продължението.

 Естествено трябва спомена нещо и за моя любим автор Рик Риърдън, и предстоящото издаване на новата му книга - "The Hidden Oracle". ОТ-КА-ЧАМ. Знаете колко обичам творчеството на чичо Рик и как всеки път плямпам и плямпам когато той издава нова книга,така че свикнете ми. Освен че Риърдън ни дразни със снимки в инстаграм,като за капак на всичко реши да ни даде и малка част от книгата,която допълнително да ни подклажда любопитството. Откъса можете на прочетете тук.*Стискайте  палци  Егмонт да  издадат книгата по рано от 14 май.*

И ето стигнахме до частта,в която ще ви покажа причината за написването на този пост....
А именно...
"Спящата и вретеното" от Нийл Геймън - graphic novel. Нужно ли е да казвам,че обожавам Артлайн?Не?МИ ОБОЖАВАМ ГИ!След като прочетох "Внимание,психоспусък!"и станах почитателка на творчеството на Геймън,реших да се разровя в Goodreads за да видя какви книги е издал и щом попаднах на  "The Sleeper and the Spindle" се зарадвах много,защото точно този разказ  ми беше един от любимите от гореспоменатия сборник с разкази.Няма да споменавам как реагирах когато видях копие от комикса в Оринджа....нито пък цената му*30 лева..портфейла ми*. Но пък напук на това Артлайн ме зарадваха с факта,че са превели комикса и още по хубаво - предоставили са го на читателите на  достъпната цена от16,90 лв. Купон!

Е това беше днешната публикация,надявам се да ви е харесала.Очаквайте до няколко дни 2 тага и 2 ревюта.До скоро от мен и приятен ден/нощ/каквото е при вас.

Коментари

  1. Радвам се да разбера, че не съм единствената която се вълнува покрай излизането на Half Lost <3 Никой друг не споменава тази книга за разлика от всичко други излизащи напоследък а ето че от открих сродна душа :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярвай ми,не сме единствените :D Сигурна съм,че има и други хора,които нямат търпение за книгата,просто не си го признават ;D

      Изтриване

Публикуване на коментар