The Bookalicious Tag

Благодаря на Габриела че ме тагна в първия ми таг. 
Нямам търпение да започна ^^

1. Какъв процент от книгите си взимаш от библиотеката и какъв от някъде другаде? - 
Съдейки по таговете направени от други блогъри аз може би съм единствената,която има карта за библиотеката. По принцип всеки път като отида в отдела за деца& тийнейджъри се ровя из двете читални и след това си тръгвам с поне 4-5 книги. Разделянето с  тях е трудно след изтичането на срока им за връщани,но като не спестявам така става....

2. Кой герой би искал/ла да бъдеш и защо? - Абсолютно никой. Струва ми се неправилно да искам да бъда като някой.Смятам че всеки трябва да е индивидуален и да не се води по някой друг.НО може би бих искала да съм смела като Катнис.

3. Коя е любимата  книга от детството ти? - Няма такава по простата причина,че като малка не обичах да чета.

4. Коя е любимата ти книга? - Почти всяка книга,която прочета ми става любима.Тези които не дочитам,ги смятам за такива,които не харесвам.Книгите при мен се делят на две групи: Любими и Книги с които не мога да се разделя посмъртно.

5. Купуваш ли книги втора ръка? - Не съм купувала употребявани книги,но защо не?Стига да са запазени.

6. Кой е най-сексапилният ти любим герой?(Без значение от пола.) - Труден въпрос(когато не се сещаш за trully сексапили). Може би войните от "Войните на Посейдон",както и Уил и Джейс Херондел.О, също и Магнус Бейн и Алек Лайутууд.Честно казано може и Гидеон Лайтууд.

7. От коя поредица имаш най-много книги? - "Пърси Джакъсн и боговете на Олимп" на Рик Риърдън.

8. Коя е любимата ти корица? - Полу Див на Сали Грийн(която притежавам) и Мечът на лятото на Рик Риърдън(която ЩЕ пригежавам)

9. Кой е любимият ти вид книга?(жанр) - По принцип чета всичко стига да ми хареса самият сюжет,но определено любимите ми жанрове са фентъзито и фантастиката(няма как да избирам между двата).

10. Кой е първата книга,която прочете? - Хекс Хол на Рейчъл Хокингс (майка ми беше в шок когато и дотичках с книга в ръка с въпроса "Може ли?")

11. Кой е любимият ти филм по книга? - Филмите,които съм гледала по книги са малко,но определено е Игрите на глада.Там поне повечето неща са запазени както са в книгата,докато при повечето филми по книги са изцяло заменени от нови или изобщо ги няма ..

12. Къде е най-доброто място за четене? - На тихо място,облегната на стената с ръкавици (установих че ми замръзват ръцете) и нещо за пие(понякога).

13. Написал/а ли си свой фен фикшън по книга. - Не. И мисля,че няма и за мога.

14. Ако можеше да прочетеш само 3 книги до края на живота си,кои щяха да са те? - Само 3? Е,тогава няма да чета изобщо.Или много или нищо. 3 що за глупост?! Три книги мога да прочета за ден-два,а за цял живот ще ги наизустя 

15. Най-дебелата книга,която си чел/а? - Знакът на Атина или Изгубеният герой на Рик Риърдън. Една от двете е най-дебелата книга която съм чела. 570 и няколко страници.

16. Ако напишеш книга,какво ще е заглавието? - Нещо скучно може би,защото идеите които ми идват за книги са коренно различни от типа,който аз обичам да чета.

17. Колко книги прочете миналия месец? - 3

18. Коя е последната книга,която прочете? - "Алена кралица на Виктория" Айвярд. Айвярд - вече си в списъка ми с любима автори.

19. Представяш ли си себе си в книгите,които харесваш? - *почесва се зад врата*,*гледа в тавана* Нннннннн- да. *свежда глава* 

20. Коя е любимата ти книжарница? - По принцип Оrange,но отскоро стана и Ciela,защото когато вляза там ми става драго при вида на толкова много книги*не че в оринджа няма*

21. Твърди или меки корици? - Твърди твърдо.

22. Имаш ли повече от едно копие на същата книга? - Не.

23. За вампири или върколаци предпочиташ да четеш? - Вампири.Но зависи и от самата книга. Ако е нещо интересно и включва върколаци,защо не?Но ако е нещо блудникаво и безинтересно с вампири- нааах

24. Притежаваш ли повече от 150 книги?Ако не,би ли искал/а да ги притежаваш? -  Притежавам близо 50 мои книги,но да .Искам и повече.

25. Коя е последната книга,която прочете от автор сънародник(от същата държава)? - Крадецът на праскови на Емилиян Станев (май)

Беше забавно.Трябва да правя тагове по често.

Тагвам всеки,който чете това и има желание да направи тага.

Коментари