Fall Time Cozy Time Book Tag

Да благодарим на зъболекаря ми,заради който днес успях да си остана във вкъщи и да се отдам на книгите и компютъра. Благодаря и на Теди за тага!


1.Падащи листа: Светът е пъстър - изберете книга с червени,оранжеви и жълти нюанси на корицата - "Град от паднали ангели" на Касандра Клеър. Корицата е прекрасна и много ми напомня на есента.

2.  Топър пуловер: Най- накрая е достатъчно студено,за да облечеш топла и удобна дреха - коя книга ви дава най-топлите потрепвания? -  Книгите на Рик Риърдън. Всяка една негова книга ме зарежда с някаква положителна енергия,от която винаги ми става едно такова - хубаво.

3. Есента буря: Вятър вие,дъжд се сипе - изберете любима книга или жанр,която бихте чели по време на буря - "Принцът на мъглата" от Карлос Руис Сафон. Сигурна съм че много малко хора знаят коя е тази книга,по простата причина че е много стара. (някъде от 1993/1996 година). Самият писател пише по един много специфичен начин,който не мога да обясня,че понякога чак те кара да настръхнеш.


4. Свеж полъх: Кой е героят,с когото искаш да се размениш? - Много лесно. Хърмаяни Грейнджър.Това момиче олицетворява почти всичко,което искам да бъда + магията.

5. Горещ ябълков сайдер: Коя не толкова популярна книга заслужава повече внимание? -  "Бурята започва" от Деймиън Дибън. Има доста противоречащи си коментари относно тази книга,но лично за мен ,тя е едно развлекателно четиво с което едновременно се забавляваш и учиш история.Помня че докато я четох,бележките от автора или преводача*не помня* бяха над 100.


6.Палто, шал, ръкавици: Сезонът е студен и е време да се покриев - коя е книгата с най-смущаваща корица,която криете от чуждите погледи? - Все още нямам такава книга,но определено не бих чела навън "Тъгата на сукубата" на Ришел Мийд. Причината е,че корицата привлича внимание,но ако не се загледаш в текста и не го прочетеш правилно ще се върнеш,ще го прочетеш наново и ще ме питаш "Какво е сукуба?" А това вече се обясня сложно..

7. Тиквен пай: любима есенна храна - Мисля че няма такава,тъй като аз си ям всичко,каквото ям и през есента. Но може би картофени кюфтета .. 

8. Огън на открито: Излъчвай топлина - кого ще тагнеш - Тагвам Памела от More Book Summary и Павлина  от My world.Covered in books ,тъй като само те (май) не са тагна ти. 

Това беше втория таг,който правя и пак ми беше забавно.Определено трябва да правя повече  тагове :D 

Коментари