Книги,които трябва да прочета..

Днес сме какво,11 август? Ах,колко бързо лети времето и току-виж си се обърнала и то ХОП септември е вече и те очаква училището. Безценно. 

Доста дълго отлагах този пост,но днес докато тичах се реших да го напиша,защото в скоро време просто ще стане безкраен.
И така,идеята на този пост е да запиша книгите,които искам да прочета и след като ги прочета да ги зачеркна от списъка.(естествено ще се постарая да има "ревю"към всяка книга,но това не е важно).
Книгите,които съм си избрала са много различни една от друга.
Избрала съм точно тях,защото блогърите,които следя са написали наистина интересни ревюта и на мен адски ми се иска да прочета книгите,които те вече са прочели и са останали впечатлени или не чак толкова.
Мисля да изброя заради чии ревюта искам да прочета дадената книга/поредица,така че ако се видите ревютата си по - долу,надявам се да нямате нищо против. :)


#1 Поредицата "Изборът" на Кийра Кас 
1.Изборът
2.Елитът
3.Единствена
4.Наследница
Честно казано не смятах,че тази поредица ще ми хареса(не знам защо),но след всички тези позитивни ревюта,които изчетох по ней адрес,си промених мнението. Мисля че ще ми допадне,но да видим.
Благодаря на момичетата,които са написали тези невероятни ревюта.

#2 Трилогията "Разделената империя" на Марк Лорънс
1. Принцът на тръните
2. Кралят на тръните
3. Императорът на тръните

Добре,тази поредица сама избрах да я чета( е не точно,имат там два-трима човека заслуга хд) и както се вижда съм прочела първата книга(защото съм я зачеркнала). В край на сметка историята ми хареса доста и смятам по късно да напиша ревю за книгата.


#3 Поредицата "Стъкленият трон" на Сара Дж. Маас
1. Стъкленият трон
2.Среднощна корона
3.Огнената наследница
4 .(??)
Когато излезе първата книга много си харесах корицата,но така и не си взех книгата и в последствие забравих за нея..
След време обаче когато си направих блог и започнах да следя други блогъри намерих доста интересни ревюта и се реших да си я взема. Благодаря отново на хората,които са ги написали.#4 Лунните хроники на Мариса Мейър
1. Синдер
2.Скарлет
3.Крес
4.(?)
(ревюта:тук,тук и тук)

#5 Трилогията "Създадена от дим и кост" на Лейни Тейлър
1. Създадена от дим и кост
2.  Дни на кръв и звездна светлина
3. Сънища за богове и чудовища
 С гордост мога да кажа,че съм прочела първата книга и със срам че не съм останалите две. Но ще го направя,така или иначе(стига да ги има в библиотеката).
(ревюта тук,тук и тук)#6 Серия "Ако остана" на Гейл Форман
1. Да остана ли?
2. Къде беше?
Много отдавна бях попаднала на втората книга,но тогава бях в един период в който не исках да хващам такъв тип книга,за това не ѝ обърнах много внимание. Но сега със сигурност ще я прочета.
(ревюта: тук,тук,тук,тук)
Мисля да прочета и другата поредица на Гейл Форман,която няма име(?) и чиято първа книга не е преведена на български,но нищо.
1. Sisters in Sanity
2. I was here/Аз бях тук
(ревюта:тук и тук)

#7 The Juliette Chronicles/Хрониките на Джулиет на Тахере Мафи
1. Разбий ме
2. Разнищи ме
3. Възпламени ме
4.Destroy me
5. Fracture me
6. Unite me
Добре тук бях сериозно объркана колко книги има,но май излиза че това е трилогия и има написани още три книги по нея? Нещо такова. Не знам,а и не ми се търси точно сега.
Както и да е,прибавяме ги и тях в списъка.

#8 Елинор и Парк на Рейнбол Роуън
На тази книга има няколко ревюта и МНОГО положителни коментари,за това я прибавям в списъка.
(ревюта:тук,тук,тук и тук)

#9 Въглен в пепелта на Сабаа Тахир
Страшно ми харесаха ревютата,които четох по адрес на тази книга и съм 98% сигурна,че щом ми се отдаде възможност тази книга ще се присъедини към моята библиотека.
(ревюта:тук,тук и тук)

#10 Аз преди теб на Джоджо Мойс
Гледах тази книга в Orange-а,но не ми се стори интересна и по ирония на съдбата,когато се прибрах и разгледах блоговете на следените от мен блогъри,намерих две ревюта на книгата. И ми допаднаха хД Не знам как става тази работа,но беше адски гадно.
(ревюта:тук и тук)

#11 1.Сезонът на костите на Саманта Шанън
2. Орденът на ясновидците на Саманта Шанън
Когато прочетох ревюто на първата книга веднага си казах,че тази книга ще се прочете. Благодарение на блогърката разбрах и че има втора част,която също ще прочета. Имам чувството че тези две книги ще ми харесат.
(ревюто:тук)

# 12 Трилогията Заветите на Лориен на Питакъс Лор
1. Аз съм номер четири
2. Силата на шестимата
3. Възхода на номер девет
Първото нещо,което ме удиви е това,че Аз съм номер девет е книга. Втората нещо, което ме уби е че има и още две след нея. Ако не знаете по книгата има филм,който на мен ми хареса,но след като видях че всъщност е правен по книга,е,мнението не ми се смени ;Д Силно се радвам че видях ревютата на трите книги в блога на едно момиче,защото до тогава дори не знаех че ги има тези книги,които в най-скоро време се надявам да прочета.
(ревюта:тук,тук и тук)
#13 Трилогията "Последната игра" на Джейс Фрей и Нийл Джонсън-Шелтън
1. Поканата
2. Ключ небе
3.(не се знае)
Тази книга съм я виждала много пъти в книжарниците,но никога не ме е грабвала(срам и позор че съдя книгите по кориците,но сякаш вие не го правите....понякога :D) Така де,след ревюто,което прочетох се реших да отида до най-близката книжарница и да разгърна малко от книгата. И в следствие на това,книгата се прибавя в списъка.#14 Кралицата на Тиърлинг на Ерика Йохансен
Аз съм от хората,които харесват всякакъв вид книги стига да им хване  нещо окото. Било то корицата или историята. Тук,първо че ме хвана корицата и второ историята. Четох коментари за тази книга и повече бяха положителни,а и всеки който беше направил резюме на книгата казва,че е хубава. Така че и нея я прибавям.
(ревюта:тук,тук и тук)


#15 Онова лято на Лорън Уилинг
Няма да лъжа,докато не прочетох първото ревю на тази книга преди 1-2 седмици не знаех,че изобщо съществува. Но щом видях корица(и прочетох 1-2 ревюта) си казах,че трябва да я прочета. Струва ми се доста интересна.
(ревюта:тук,тук и тук)

#16 Fangirl от Рейнбол Роуъл
Отново не знаех,че съществува докато един ден не попаднах на ревю на нея. И още едно след това. И още едно. И се реших и аз да я прочета.В допълнение на това като разбрах,че я няма на български език се реших да я прочета още по-силно,но както е тръгнало,може би няма да успея и ще я прочета когато я преведат.
(ревюта:тук,тук и тук)#17 Серията "Живият Хаос" на Патрик Нес
1. Не пускай ножа
2. Въпросът и възраждането
3. Чудовищата на войната
4. The New World
5. The Rest Of Us Just Live Here
За пръв път чух за тази поредица от Ана,която каза че първата книга много ѝ харесала. После четох 1-2 ревютана книгата и ми хареса и на мен. За това прибавяме цялата порица към списъка.
(ревюта:тук и тук)#18 Поредицата "Проклятието на тигъра" на Колийн Хоук
1. Проклятието на тигъра
2. Търсенето на тигъра
3. (???)
За тази книга разбрах от една приятелка,която ме кара да я прочета още от 1-2 месеца,а аз все отказвах защото нямах време(а и имах други работи за четене). Но и честно да ви кажа мислех че няма да ми хареса. Но(отново)ревютата на едно момиче ме убедиха в друго.Благодаря ѝ за което.
(ревюта:тук и тук)

#19 Пророчеството на гарвана на Маги Стийвотър
Тази книга ми я препоръча една жена работеща в книжарница. Каза ми,че книгата била много вълнуваща и интересна и е точно за моята възраст(или нещо от този,не помня). Така че,книгата се прибавя.
(ревюта:тук и тук)

#20 Трилогията (?) "Кръв от рая" на Джули Кагава
1.Законът на безсмъртните
2. Лек за вечност
3.The Forever Song
Лел,за тази поредица разбрах от Ана,така че на нея се дължи честа да я прибавя тук.
Пък и ми се струва доста интересна.
(ревю:тук)

Иииии като изключим факта че във вкъщи имам да чета още 8-9 книги,и сметнем общи всички страници.....имам да прочета още ,кажи-речи 5 000 -6 000  страници :D Не сигурно са по-малко,но мен това не ме вълнува. Важното е да прочета колкото се може повече книги от този списък,за да приключа и започна нов.

Коментари